Lyssna på redaktionens favoritkrönikor


Lyssna på redaktionens favoritkrönikor.
OBS! Klicka på krönikans namn om du vill kommentera den.

Nr. 593. OVILJA ATT LAGFÖRA INVANDRARE FÖRÄNDRAR RÄTTSUPPFATTNINGEN < Klicka för att komma till den skrivna krönikan.  —— 

Nr. 440 UNDERSKÖTERSKA ETT ENKELT JOBB? < Klicka för att komma till den skrivna krönikan. —— 

Nr. 245 VARFÖR VILL INTE REGERINGEN HA EN DIALOG? < Klicka för att komma till den skrivna krönikan.  —— 

Nr. 236 Är politiker ärliga mot sina familjer? < Klicka för att komma till den skrivna krönikan. —— 

Nr. 36 Nattduksbordets rekvisita < Klicka för att komma till den skrivna krönikan. —— 

Nr. 26 Bullstriden < Klicka för att komma till den skrivna krönikan. —— 

Vill du skriva en egen krönika, klicka då HÄR för mer info. 

4 tankar på “Lyssna på redaktionens favoritkrönikor

  1. Bullhaveriet påminner mig om två saker: Dels om när ett närliggande landsting beslöt att lägga ned matlagningen åt äldre på äldreboenden eftersom seniorerna skulle ”aktiveras” och må bättre av att själva sköta matlagningen. Det hade inget med besparingar att göra. Inte alls. Tyvärr fanns det ingen individuell prövning av de äldres förmåga att laga mat själva, så det var en generell lösning som skulle appliceras på alla. Däremot fanns det kompletterande förslag på att de äldre skulle kunna beställa pizzor från lokala pizzerior. Att många äldre finner pizza vara en konstig maträtt, togs ingen hänsyn till. Inte heller att pizzakosten skulle bli enahanda, eller onyttig med sitt höga salt- och fettinnehåll. Detta trots att just hälsoaspekten var den viktigaste delen av reformen, dels genom att den aktiverade seniorer, dels genom att de kunde näringsanpassa sina måltider efter egna behov, enligt rekommendationer från Livsmedelsverket. Det andra jag tänker på är Max von Sydows klassiska radioessä om anmälningsplikt inom äldrevården: Där det kunde misstänkas att någon hemtjänstanställd gav en senior otillbörliga fördelar, skulle den personalen ovillkorligen anmälas, eftersom det var anmälningsplikt beträffande bestickning av olika former. Bestickning kunde vara sådant som att sitta fem extra minuter över schemalagd tid och samtal med senioren, eller ta emot en kopp kaffe utanför bestämmelserna.

  2. Nuförtiden när internationella radiostationer sänder internetradio, brukar jag ändå lyssna på AM och KV-sändarna. Det blir en behaglig kompression i ljudet. Men är man gammal finns det framför allt en sorts känsla i att ”höra” att stationerna befinner sig långt bort.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.