497. VILJA HA DET SOM INTE FÅR FINNAS


497. VILJA HA DET SOM INTE FÅR FINNAS
av Jan Ivarson, 2016-09-23.

För inte så länge sedan försökte politiker övertyga om att vi behövde invandring för att rädda välståndet. Nu är väljare och politiker rädda för att invandring förstör välståndet. Det är inte längre lika rasistiskt att vädra sådana tankar.

Politiker säger att det är viktigt att invandrare snabbt kommer i arbete. För bara något år sedan ansågs det främlingsfientligt att påstå att invandrare har låg utbildning. Verkligheten har nu fått statsministern att säga det.

Eftersom de flesta har låg eller ingen utbildning alls, behövs många enkla jobb. Samtidigt menar statsministern att vi inte skall ha några låglönejobb. Han vill utbilda alla så de kan arbeta för avtalsenliga löner.
Det blir inte enkelt med vår skola som har fullt upp med hemspråksundervisning. En skola med närvaro och ordning i några klasser som påminner om boskap i lösdrift. Med läxbefriade elever som kommer och går.

Hur vore det att koppla barnbidrag till närvaro i skolan?
Det skulle ge återföring till föräldrarna via betalkorten.

Socialdemokratin är kluven. Några menar att det behövs enkla jobb för att få fler i arbete. Andra vill utbilda fram anställbarhet. En tredje väg är den som gäller tills vidare – bidrag.

För socialdemokratin är enkla jobb omöjliga av två skäl. För det första vill man inte ha löner som ligger under nuvarande avtalsnivå. För det andra och som är svårast att acceptera, är att de som skulle köpa billiga tjänster är de som har råd. Vilka annars? Socialdemokratin vill inte gynna rika med billig arbetskraft. Partiet skulle då få en ny pigdebatt.

Skattehöjningar och bidrag kommer vara huvudspåret med nuvarande regering. Förvånansvärt många kommer fortsätta att rösta för det och klaga på nerdragningar i samhällsfunktioner.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är trevligt för krönikören med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/496-samlad-bebyggelse-i-det-nya-sverige/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/498-utomeuropeiska-invandrare-tar-over-sverige-bit-for-bit/

1 thought on “497. VILJA HA DET SOM INTE FÅR FINNAS

  1. Ja, nog är det märkligt hur totalt insiktslös den nuvarande regeringen är. Allt som de företager sig tycks vara desperata och sanslösa tilltag!
    All heder till dig Jan Ivarsson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.