54. BEDRAGARE BEGÅR SJÄLVBEDRÄGERI


54. BEDRAGARE BEGÅR SJÄLVBEDRÄGERI
av Arne Holmström, 2013-11-27.

Politiskt självbedrägeri gör att samhället ser ut som det gör, därför att väljarna röstar för något ideal som väljarna tror ska välsigna deras leverne och livsvilja, vilket aldrig har skett och kanske heller aldrig kommer att ske.

Historiskt sett, så har folkets politiska röst gett mandat åt storfinansen att roffa åt sig av folkets förtjänade pengar. Exakt detta som är så uppenbart med de ”nya svenskarna”, där deras bidrag tas om hand om av de rika och besuttna i slutänden.

Vi har alltså ett politiskt system som är klippt och skuret för att uppfylla överhöghetens önskningar och därför måste vi få fram ett nytt politiskt system som gynnar hela vår befolkning.

Ta ett kommunistiskt parti som Vänsterpartiet, där deras medlemmar och sympatisörer tror, att om de kommer till makten så slipper folket att arbeta eller åtminstone halvera arbetstiden.
Hur kan folk resonera på detta sätt? Om vi inte jobbar så mycket eller inte alls, så tjänar vi på detta? Javisst, om vi har intresset åt att gå tillbaka till medeltiden då folk svalt ihjäl, då må det vara hänt, men jag tror inte någon vill hamna där?

Vad har vi för val att göra som alla kan enas kring? Ett nytt politiskt system med Meritokrati kanske? Men risken är att vi får ett samhälle som gallrar bort de svaga och sjuka!

Så man kan nog skrinlägga en sådan agenda, att få jobb efter kunskap och meriter, som någon sedan ska bedöma som sanningsenlig. Det blir nog en svår nöt att knäcka och just därför ska vi suga på den illasmakande karamellen Demokrati som aldrig har existerat på denna jord, utan mest får bedömas som ett talesätt för rättvisa. Och denna rättvisa fördelas bland folket? Jo pyttsan, så länge vi har egoistiska och giriga maktmänniskor som styr över oss, så kan vi glömma allt vad demokrati heter!

Faktum kvarstår, det enda sättet är att samarbeta med kapitalet för gemene man och då måste det först till en politik som ordagrant förbjuder större privatkapital som så många har varit inne på.

Detta låter lite kommunistiskt, men det får det göra, om hela folket tjänar på att fördela landets vinster efter prestation och förmåga, så regleras storkapitalets vinster till rimliga summor!
Mycket sällan har man hört någon tala om en rättvis fördelningspolitik och också på allvar menat med vad de säger.

Återigen ett av de tomma orden som politiker hasplar ur sig för att det låter så bra, likt som att använda ordet demokrati i tid och otid! Dessa små förskönande ord gör att folk oftast tror på den smörja politiker svamlar om!

Nåväl, hur kan vi förbättra vårt samhälle mot alla odds? En mycket svår fråga men en sak är säker, vi måste samarbeta med kapitalet antingen de vill det eller inte. Det går ut på att de anställda får dela på företagens vinster! Men då kommer frågan, men företag som inte är tillräckligt lönsamma, vad gör vi åt dem?

Vi har två alternativ. Att låta företaget gå upp i ett bärkraftigt större företag, eller att jobba hårdare för att se till att företaget går med vinst. Sedan kan vi automatiskt få bort en massa små skräpföretag som knappast gynnar vårt land i sin helhet. Vad ska vi ha alla dessa småkrogar till som staten nu subventionerar, där vi betalar de anställdas löner? Nej, denna vansinniga politik som nu råder måste vi bli av med, för att förhindra vårt lands undergång!

Så, det är bara att mobilisera vårt folk och få dem att förstå att vi måste ha ett nytt politiskt system, där våra folkvalda enbart blir anställda tjänstemän som ska ta order av folkets mening och vilja.
Svårare än så här är det inte!

Det svåra är dock att övertyga folket vad som är bäst för dem, paradoxalt nog!

Arne Holmström

4 thoughts on “54. BEDRAGARE BEGÅR SJÄLVBEDRÄGERI

 1. Staten bedriver en enorm kapitalomflyttning genom flyktingindustrins mångmiljardrullning. Den är möjlig genom att frågan inte kan diskuteras fritt och medias nyhetsfiltrering. Politiker vågar inte tala klartext för då kallas de rasister och mister sin plats i politiken. En del håller tyst av ideologiska skäl, andra för att de tror sig kunna påverka partiet på sikt. En tredje grupp förblir tysta (sannolikt de flesta borgerliga) för de vill sitta kvar vid köttgrytorna och inte äventyra sitt sociala anseende.

  Landet dammsugs på slott, herrgårdar, hotell, flerfamiljshus och villor för att bli flyktingmottagningar. Kostnaderna för flyktingpolitiken kan inte beräknas säger regeringen men påstår ändå den är lönsam! Ett anmärkningsvärt påstående som i näringslivet skulle förpassa bolagsstyrelser till kylan. Hur länge skall svenska väljare acceptera dylikt nonsens? Svaret ligger hos journalistkårens nyhetsfiltrering.

  Uppskattningar av flyktingpolitikens kostnader har gjorts av flera personer och ekonomer. De pekar på årskostnader som motsvarar två till tre försvarsbudgetar. Klart det påverkar landets välstånd, för att inte tala om de sociala problem som följer. I dessa frågor ligger journalistkåren lågt och filtrerar nyheter som kan gynna ett parti de inte gillar, med gamla öststater som förebild.

  Kostnader för öppna gränser är över 100 miljarder om året och dränerar andra områden. En del hade kunnat användas för stöd åt kommuner.

  Regeringen meddelade nyligen att den vill satsa en miljard kronor bara på jobbcoatcher. De skall hjälpa svåranställbara söka jobb. Personer som inte kan fylla i en förtryckt blankett som arbetsförmedling kan tillhandahålla, är inte gångbara på arbetsmarknaden. En svårighet är att några inte kan språket. Coatcherna har vid sidan av att försöka fixa jobb, informerat sina kunder om deras rättigheter och hur de kan söka fler bidrag. Knappast Bingo för skattebetalarna.

  Den välkände Bert Karlsson i Skara får utstå kritik för att han insett affärsmöjligheterna i flyktingbranschen. Jag försvarar honom även om jag förstår att många är upprörda. Karlsson gör precis det regeringen ber om. Han har byggt upp en hotellkedja för flyktingboende som han hyr ut till Migrationsverket. Han lär äga fyra anläggningar och sägs ha fjorton på gång.

  Karlsson avser främst anställa invandrare för skötseln. Då kan han få 80 % av lönen betald av staten men det minskar inte Migrationsverkets betalningsvilja. Det kan betala månadskostnader om ca 35.000 kr per person. Verket betalar också för extrakostnader som skadegörelser. Dessutom kan Karlsson få handledarstöd och gratifikation för varje person han tar hand om. Kommunerna svarar för social tillsyn, sjuk-, tandvård, skola och äldrevård. För kommuner är det i längden att sitta med Svarte Petter om de har byggnader som kan bli flyktingmottagning.

  Som skattebetalare kan man önska att Migrationsverket köpte upp byggnader i stället för att hyra dem. Då hade kanske staten haft ett restvärde om verksamheten avvecklas. Men det kräver entreprenörsskap. Då behövs sådana som Bert Karlsson. I brist på entreprenörsskap får Migrationsverket begränsa sig till att hyra för genomföra statens galenskap.

 2. Jag har funderat flera gånger på att det kanske är dags att granska dagens politiska system i Sverige och demokratin som den (inte) fungerar och kanske uppdatera til något som fungerar bättre. Hur det skulle se ut vet jag inte men det skulle vara en intressant och aktuell diskussion för en tankesmedja att jobba med.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.