775. TILLVÄNJNING FÖR HÖG BESKATTNING


775. TILLVÄNJNING FÖR HÖG BESKATTNING
av Jan Ivarson, 2020-09-25.

Vår feministiska regering ämnar införa skatt på kläder och skor.
Avsikten med skatten är förmodligen två saker.
Det främsta skälet är att staten behöver mer pengar för att finansiera ökad befolkning med stigande arbetslöshet. Skatten kommer främst drabba damer som står för större delen av klädkonsumtionen, att döma av antal butiker för kvinnor och män.

Barn till ensamstående mammor och andra med låga inkomster, får svårare att ersätta klädesplagg som de rånats eller bestulits på. En positiv effekt av skatten kan bli att fler flickor klär sig i slöja för att inte bli rånade. På så sätt kommer de bidra till bättre integration.

Det finns ett annat skäl till att staten stjäl mer av folks inkomster och bidrag, med nya skatter på mjuka varor. Nysvenskar får vänja sig vid världens högsta skattetryck och själva bidra till folkutbytet. Nysvenska ungdomar som bär modekläder och mobiler av senaste snitt får vara med att betala skatt för att minska de ekonomiska klyftorna. Det är i linje med vad vi fått lära oss om att alla skall med.

Till baksidan kan anföras att rånen på modeutensilier kommer öka, men även det kommer anföras som bevis på att de sociala klyftorna ännu inte har utjämnats. Därför kan vi se på klädskatter som en början på fler inkomstutjämnande skatter för att uppnå ett socialistiskt rättvisare samhälle, där alla har det lika bra eller lika dåligt, beroende på hur man känner för utvecklingen.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 774. HAMBURGARE OCH JORDGUBBAR

Nästa krönika: 776. LÄNGRE VÅRDKÖER FÖR RÄTTVISARE SAMHÄLLE

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.