759. EU INFÖR NYA BIDRAG I VÄLFÄRDSINDUSTRIN


759. EU INFÖR NYA BIDRAG I VÄLFÄRDSINDUSTRIN
av Jan Ivarson, 2020-03-18.

Hundratusentals människor, främst unga män, vill ta sig in i EU från Turkiet. Grekland försöker att hålla mot. Greker som ser sin bygd invaderad håller vakt för att hindra invasionen. Medborgare känner sig manade att skydda sig när staten inte klarar av det. Det är en olycksbådande utveckling.

EU har under några år försökt hålla händerna rena genom att köpa gränsskydd av Turkiet. Är det moraliskt? Turkiets ledare Erdogan har, rätt eller fel, klagat på att ersättningen är för liten. Nu har han tröttnat och öppnat portarna mot Grekland. Erdogan tycker väl liksom Löfven, att alla länder skall dela på bördan eller att EU:s gränsskydd blir så robust att folk inte söker sig hit.

En fråga européer ställer är, varför EU inte självt klarar av gränsskyddet?
Gammelmedia för ”riktig journalistik” har här en uppgift att förklara. Den har de politiskt korrekt undvikit för att det skulle gynna nationalistiska krafter.
Politiker saknar kurage att stå upp för åtgärder som behövs.
EU-länder har militära försvar och omfattande vapenindustrier, men låter sig invaderas av bidragsmigranter. Dessa vill ändra européernas livsstil så den blir som i länder migranterna har lämnat. Så går det när fredsskadade européer med vänsterbesatta media bytt svärd mot dammvippor och kvinnor fått ledande positioner som diskuterar hur många kön det finns.
För européer kvittar det hur deras land tas över av utlänningar och hur de får sin trygghet raserad. EU:s politiker har målat in sig i ett hörn, efter att ha kritiserat president Trumps mur mot Mexiko.

EU:s ledning har känt vindarna vända och sänder signaler som påminner om de, som Sverigedemokraternas ledare förkunnade vid sitt besök i Turkiet – Sverige är fullt. I PK-media brukar folk som vill ta sig till Europa framställas som skyddssökande för att undkomma väpnade konflikter. De flesta är dock välfärdsmigranter som kan återvända på semester när de fått fäste i Europa.

Ett nytt försök att bromsa anstormningen innebär att EU nu erbjuder migranter pengar om de frivilligt återvänder till sina hemländer. Det är så naivt att man anar att EU:s svenska migrations- och inrikeskommissionär Ylva Johansson (S) är involverad. Hennes parti har stor erfarenhet av att förbruka skattepengar på verkningslösa åtgärder med dålig kontroll som medför omfattande missbruk och kriminalitet.

Få migranter är beredda att återvända till en plats där deras liv hotas även om de får en summa pengar! Det visar att EU vet att det till stor del är fråga om välfärdsmigranter med svårigheter att passa i västländer.

Återvändsbidrag i gränsområden är som gjorda för missbruk. Pengar delas ut till den som står först i kön. Många mottagare kommer åter ställa sig i kö för nytt bidrag, igen och igen. Entreprenörer i människosmuggling kommer erbjuda resor till bidragsstationer, med krav på en rejäl andel. Folk kommer strömma från olika världsdelar för att få bidrag.

Det kan inte skapas säkra metoder i gränsområden för att identifiera vilka som skall få eller har fått bidrag. Det är ju svårt med kontroll av migranter i EU. Väl här skulle få länder vilja ta emot dem. Många skulle anföra vårdbehov, homosexualitet och religiösa hinder för att återvända. Vi har hört det förr. I Sverige kan vi inte ens utvisa personer som säkerhetspolisen vill avvisa.

En välfärdsstat kan inte ha stor invandring med tillgång till välfärdssystem som invandrare inte har betalat för. De som tvivlar på det bör studera kommunernas sparkrav och våga förklara för sina gamla, varför deras äldreboende stängs.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 758. SCHEMALAGT ARBETE FÖR BESLUTSFATTARE

Nästa krönika: 760. VAR ÄR PENGARNA SOM SKALL RÄDDA MÄNNISKOR

1 tanke på “759. EU INFÖR NYA BIDRAG I VÄLFÄRDSINDUSTRIN

  1. Med tanke på Coronaviruset vill vi att ni undviker att kommentera denna krönika, då ni möjligtvis annars kan bli smittade av krönikörens åsikter.

    /Redaktionen

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.