482. STOLLEFÖRSLAGEN AVLÖSER VARANDRA


482. STOLLEFÖRSLAGEN AVLÖSER VARANDRA
av Jan Ivarson, 2016-08-20.

Man kan inte lagstifta mot fattigdom. Man måste lösa problemet med fattigdom, hör man från vänsterhåll.
Det är rätt, men det betyder inte att Sverige skall ta hand om andra länders fattiga som valt att resa hit.

Dubbel eller enkel tiggarförsörjning
Varje lands medborgare betalar skatt för social service och länder varifrån tiggare kommer, får internationellt stöd bland andra från Sverige.
Vi skall inte betala två gånger, både till nationen och till de fattiga. Det begär inte heller mottagarländernas regeringar.
Kraven framställs av media och vänsterorganisationer i Sverige. De bryr sig mer om utlänningar än om svenskar som har svårt att leva på sin lön eller pension. Varför skall Sverige ta hand om andra länders medborgare?

Hur skall vi då förfara med fattiga utlänningar som tigger i Sverige?
En rimlig lösning är att folk som tigger tas i förvar och får mat och husrum och vid behov akut vård i avvaktan på transport tillbaka på hemlandets bekostnad.

Olika sorters diesel
Politiker har tänkt ut förslag om att svenskar skall köpa diesel efter hur miljövänlig den är. Det finns skillnader i miljöpåverkan beroende på vilka komponenter som ingår.
Frågan är hur det skall gå till?
Förslagsställarna tycks mena att säljarna skall deklarera dieselns innehåll och miljöpåverkan. Kunderna förväntas välja den mest miljövänliga. Om de förstår budskapet kan de bli tvungna att åka till ett annat län för att tanka miljövänlig diesel om inte alla har den. Om alla har den är det ju inget problem.

En metod är att diesel beskattas utifrån hur miljövänlig den är. Skatt brukar lösa problem i Sverige. Tankställena byggs om så de får två dieselslangar, en för billig och en för dyr med stor miljöpåverkan. Vilken skulle du väja? Ett stolleförslag inser de flesta. Alla vill köpa den billigaste dieseln men den räcker troligen inte till, för då hade det redan varit så.

Kanske står vi inför nya grepp som kan tillämpas för fler produkter. Två sorters falukorv som säljs metervis vid manuell disk, en miljövänlig och en med stor fispåverkan på miljön. Korven finns kanske redan – kravmärkt?

Politik är det möjligas konst.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/481-lisa-rovlund-fran-aftonbladet/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/483-sd-anvands-som-sprangbrada/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.