254. GAMLA ERSÄTTS MED UNGA I LYSEKIL


254. GAMLA ERSÄTTS MED UNGA I LYSEKIL
av Jan Ivarson, 2015-03-21.

Frågor om Lysehemmets förvandling från boende för gamla till yngre diskuteras i bygderna. Karl-Olov Niklasson i Samhällsföreningen Lyse Framtid (SLF) skrev tänkvärda ord i LP. Han ifrågasätter att ett äldreboende som tidigare varit en trygghet för gamla, skall bli flyktingboende.

SLF påstår att kommunens uppgifter om behov av platser för äldre beror på hur ribban sätts. Det är svårt att tro att behovet avtar i en kommun med åldrade befolkning.

Skälen till att äldreboendet avvecklats är kostnader, dels för personal, dels för byggnadens drift och underhåll. Mot detta står att kostnader för anpassning till flyktingboende inte blir mindre och förmodligen kräver ombyggnad.
En skillnad är att staten initialt bidrar till kostnaderna för flyktingar, men inte för allt. När statsbidragen upphört kommer kostnaderna att falla på kommunen om nysvenskarna inte flyttar till andra kommuner. Det är osannolikt att nysvenskarna skapar nya jobb för sin försörjning.

SLF lägger ansvaret för förändringen på kommunen. Det är både rätt och fel. Rätt därför att kommunen kan välja var den vill ordna med påtvingad flyktingmottagning. Fel för att staten tvingar kommuner att ta emot migranter, många utan känd identitet.
Kommunens politiker saknar vilja och kurage att tala om för regeringen att kommunens näringsliv inte har behov av mer arbetskraft med icke europeisk bakgrund och att de utgör en ekonomisk och social belastning med konsekvenser för bland annat äldrevården. Kommunpolitiker vågar inte sätta sina uppdrag på spel för väljarnas bästa.

Ansvaret för nedrustning av vår välfärd ligger på regeringsnivå och därmed på väljarnas val till riksdagen. Så länge ca 85 % av väljarna röstar på partier som vill ha extrem invandring får vi finna oss i konsekvenserna. I demokratisk ordning bör vi därför hälsa nysvenskarna välkomna i våra gamlas nyrenoverade lokaler.

Politikerna genomför den politik de flesta av oss röstat på.
Vill vi se en förändring krävs massiv väljarflykt från DÖ-partierna i kommande riksdagsval.

Jan Ivarson
politiskt obunden

2 tankar på “254. GAMLA ERSÄTTS MED UNGA I LYSEKIL

  1. Politiker från sju partier har länge dragit nytta av JK’s beslut dvs. att svensken inte är en folkgrupp. Således kan han/hon inte diskrimineras, folkutbytet ökar takten.

    Resurserna omfördelas politik handlar om prioriteringar.

    Mvh
    den politiska flyktingen
    Stefan Bruér

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.