87. MODERNA VÄLJARE


87. MODERNA VÄLJARE
av Jan Ivarson, 2014-02-19.

Många av Europas väljare har en gammaldags uppfattning som styr hur de röstar i politiska val. Alltför många lever i gammaldags tro att de skall rösta på ett parti som för den politik väljaren vill se genomförd. Det är en förlegad och omodern inställning som leder till olycklig nationalism och främlingsfientlighet trots medias enträgna arbete med folkutbildning, som staten årligen stöttar med presstöd om en halv miljard kronor.

Den moderne väljaren som fått rätt henistisk utbildning sedan förskolan, frågar sig vilket parti som kan ge hen bästa vägledning. En god väljare tänker i banor som redan USA:s president Kennedy formulerade: ”Tänk inte vad landet kan göra för dig, utan vad du kan göra för ditt land”.

En modern väljare tänker sålunda inte vad hen skall kräva av politikerna, utan önskar att dessa förklarar så du förstår den förda politiken och kan stödja den med din valsedel. Dagens politiker är inte till för att genomdriva väljares egoistiska önskningar. Politikernas uppgifter är att visa nyttan med sin politik för omvärlden, inte främst för det egna landet.

Våra politiker har utbildning och kontakter för att leda landet med klokskap, som vanligt folk inte besitter. Se på vårt goda exempel Cecilia Malmström. Hon vet vad som är bäst för Europa! Det kan miljontals nyeuropéer och utomeuropéer intyga.

Se med fasa hur efterblivet schweizarna röstade. Tänk om kreti och pleti skall få bestämma hur deras länder skall styras? Det kommer leda till demokratiernas förfall om inte kloka politiker får sätta kursen.

Väljarna har i bästa fall strävsamma yrken så de kan arbeta för att betala skatt som politikerna kan fördela till andra. Glöm inte att en god socialism bara fungerar så länge andras pengar räcker. En del av väljarna saknar insikter om politik för omvärldens utveckling, trots public service och övriga medias förklarande program.

Efter tröttande arbetsdagar vill de som arbetar gärna koppla av med ett bra matlagningsprogram eller se tävlingar där andra vinner pengar de själva aldrig kan arbeta ihop. Några av de som inte arbetar förkovrar sig i andra länders språk och kulturutbud och missar därför politikernas samhällsinformation. Därför behövs kloka politiker som förklarar vad väljarna skall tycka.

För att underlätta för väljarna har de flesta partier samma inriktning, men med lite olika förpackning. Väljarna erbjuds val mellan lägre skatt eller högre bidrag. I båda fallen får de varken det ena eller det andra. Däremot får de klok europeisk invandringspolitik, ökade statsskulder, nya brottstyper och nya religioner och seder att anpassa sig till. Det leder till utjämnat välstånd som kan avläsas inom sjuk- och äldrevården. Vi får rättvisare pensioner med möjlighet att arbeta i högre åldrar. Landet får förnuftigt nerdragen infrastruktur för minskad miljöbelastning och ett litet försvar för insats i andra länder än det egna. I hemlandet vill ju ingen ha krig.

Låt dig därför vägledas av dina politiker och rösta på ett parti, vilket kvittar, låt vara med ett undantag. Det väsentliga är att du stöttar demokratin med att rösta. Det är det främsta betyget på en fungerande demokrati, det är alla politiker överens om.

Jan Ivarson

3 tankar på “87. MODERNA VÄLJARE

  1. Först trodde jag att det var allvar det jag läste, men ju längre jag läste förstod jag sarkasmen. Detta förgyllde min förmiddag.

    • Hej Rattens!

      Ja, mina krönikörer är verkligen skickliga!
      Inte nog med att de hittar intressanta ämnen, de innehar alla var för sig också fantastiska och unika kunskaper som de delar med sig av.
      Att dessutom kunna förmedla dessa kunskaper med värme, humor och som i detta fall knastertorr sarkasm, är få förunnat att klara av i skriftspråk.
      Det är en fröjd för mig att få publicera dessa begåvade krönikörers alster.
      Det finns många krönikor att välja emellan och dessa krönikor får oss alla att höja på ögonbrynen lite.

      Välkommen med fler kommentarer. Det ger krönikörerna den extra uppmuntran de så väl förtjänar!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. Herre min je och skapare!
    Detta måste vara den mest knastertorra sarkastiska krönika jag har läst i mitt långa liv!
    Fullständigt briljant!
    Efter de första inledande raderna funderade jag på om krönikören fått solsting, innan jag fattade vad jag egentligen läste!
    Finns det Svenskt Mästerskap i ”intelligent knastertorr sarkasm”, så kan jag inte tänka mig att någon kan hota din självklara guldmedalj i den tävlingen.
    Vi har genom din krönika också fått ett nytt ord i Svensk Ordlista, ”henistisk”.
    Hahahaha…fullständigt lysande!

    ”Se på vårt goda exempel Cecilia Malmström. Hon vet vad som är bäst för Europa! Det kan miljontals nyeuropéer och utomeuropéer intyga.”
    En verkligt underbar omskrivning, att endast invandrare till Europa, ja just det, endast dessa, kan tänkas förstå och uppskatta hennes gärningar.

    ”Väljarna erbjuds val mellan lägre skatt eller högre bidrag. I båda fallen får de varken det ena eller det andra.”
    Denna mening är så klarsynt att en flaska spolarvätska framstår som kletig smörjolja. Härlig sann logik!

    Min absoluta favorit i denna geniala kompott blir ändå, ”Glöm inte att en god socialism bara fungerar så länge andras pengar räcker”. Glänsande beskrivning!

    Jag kom på mig själv att jag började skratta högt när jag började förstå vad jag egentligen läste!

    Tack för god underhållning och de kloka underfundiga meningarna Jan!
    Det är bara att ta av mössan och bocka för en svensk mästare i ”intelligent knastertorr sarkasm”!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.