36. ILLUSION ELLER VERKLIGHET?


36. ILLUSION ELLER VERKLIGHET? 2015-08-10.
av Lars Agerstig.

Lyssna gärna på denna ljudfil så kan du diska, laga mat eller annat medan du lyssnar!


PS. OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback. DS.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/brevet-till-dina-vanner-stoppa-valfusket/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/37-visa-ditt-missnoje-med-regeringen/

En illusion är en slags inbillad uppfattning som är snarlik en sanning men kan vara en total lögn, medan just verkligheten är den sanning vi alla måste leva i, varken vi vill eller inte. Tror du att vi alltid kan se skillnaden? Glöm det!
Illusionen är det verktyg trollkonstnären använder sig av, när han drar upp kavajärmen och visar upp den tomma handen på både fram och bak.
Med detta kroppsspråk säger han till åskådaren, – TITTA HÄR, TITTA HÄR… men titta inte där!
En illusion behöver inte nödvändigtvis vara något vi kan se, det kan lika gärna vara något vi hör eller uppfattar på andra sätt med våra sinnen.

En verklighet är egentligen illusionens raka motsats. Verkligheten är alltid sann!
Du kan ibland se den, höra den eller uppfatta den med alla dina sinnen. Verkligheten är helt enkelt något som händer här och nu och så fort verkligheten förvanskas av en människa, övergår den direkt till att bli en illusion.
Någon vill alltså kanske visa dig en ”verklighet”, som inte är sann eller som inte har hänt på det viset det hände i verkligheten!
Det är viktigt att förstå skillnaden på dessa två begrepp, för att också förstå resterande del av denna krönika.

Både illusion och verklighet används varje dag av våra politiker för att påverka oss väljare. Ibland kanske illusionen utgör 70 % av hela det material som politikern visar oss och ibland kanske den bara utgör 30 % illusion och 70 % verklighet. Förvånansvärt sällan är allt till 100 % verklighet, eller sanning som vi också kan kalla det.

Vi har alla hört oändliga tjafsanden i TV-debatter, där den ena politikern säger att vi tjänar si eller så mycket på detta förslag, medan den andre politikern istället hävdar, att vi förlorar ungefär samma belopp.
Varje person som är utrustad med en fungerande hjärna, kan ju här förstå att minst en av dessa två politiker försöker lägga fram en illusion, som TV-tittaren förväntas tro på. Bägge dessa uttalanden kan ju omöjligtvis vara verklighet och sanning!
Man räknar helt enkelt på olika sätt, där det ena räknesättet är en illusion för att försöka tillskansa sig fördelar hos TV-tittarna. I värsta fall är bägge räknesätten illusioner, det vill säga lögnaktiga trick för att vi inte ska se verkligheten.

Vi TV-tittare är i allmänhet chanslösa att alltid kunna bedöma vilket som är illusion och vilket som är verklighet, med tanke på att vi kanske varken har tid eller kunskap nog att studera hela materialet. Vi får helt enkelt hoppas på att ”magkänslan” leder oss till det eventuellt sanna budskapet.
Vissa personer kanske gör sin egen bedömning ifrån vem av debattörerna som har snyggast slips. De behöver inte alltid ha mer fel än oss andra, när det gäller att bedöma vad som är sant och vad som är ren lögn.

Dessa illusionsttrick sker både i smått och stort. Det kan handla om att få befolkningen att betala mer i skatt via exempelvis en trängselskatt i trafiken. Det leder naturligtvis inte till mindre trängsel på vägen men säkerligen mindre trängsel bland sedlarna i din plånbok.
Tänk, för några år sedan kunde vi trängas lika mycket eller mer alldeles gratis!

Ibland handlar det om större illusioner för att kanske dölja en annan verklighet, precis på samma sätt som trollkonstnären på scenen gör.
Vi lurades exempelvis att tro, att tre av USA:s största byggnader kan falla ihop som radioantenner på en bil, för att två av byggnaderna hade träffats av flygplan. Den tredje byggnaden, Byggnad 7, stod hundra meter ifrån de två torn som enligt uppgift fått oväntat besök av flygplan på cirka 81:a våningen.
Jag talar här naturligtvis om den så kallade terrorattacken på World Trade Center i New York år 2001.

Här använde man sig av ytterligare ett sofistikerat illusionistknep, nämligen att skapa känslor som blir så starka att de helt blockerar vår förmåga att särskilja illusion från verklighet. Dessa gigantiska byggnader övergick plötsligt till damm där både betong och massivt stål pulvriserades mitt i luften och fick allt att falla fritt spikrakt ner. Och tänk på alla dessa stackars människor som stod i det som var kvar av fönstren där flygplanen hade flugit in och vinkade förgäves i hopp om att få hjälp! Vem fick inte starka känslor av det hemska sceneriet?

Här fick nu hela världen veta via den utredningskommission som tillsattes, att det var den extrema värmen från exploderande flygbränsle som fick stålet att mjukna, så att hela konstruktionen gav vika i någon slags makalös magisk pannkakseffekt.
Hur allt stål från en halv kilometer hög byggnad bara kunde upphöra att existera, fick vi aldrig veta. Det stål som fanns på marken efter det att allt rasat, skulle kanske ha räckt till ett ordinärt femvåningshus.
Men vänta lite nu! De sa extrem värme! Hoppsan svejsan, fram med den gamla dammiga skolboken i fysik! Jo titta, där står det! VÄRME STIGER UPPÅT!

Bara några våningar under där de så kallade flygplanen dundrade in i tornen, så var det fullt av folk som sprang i trapphusen för att rädda sig. Här fungerade fortfarande både elektricitet och luftventilationssystem. Extrem värme, hmm?

Vi backar bandet till alla dessa stackars människor som stod i de krossade fönsteröppningarna och viftade med armarna några våningar upp.
Extrem värme som får massivt stål i betong att mjukna…hmm? Vi talar alltså om drygt
1 500 grader Celsius! Ändå klarade folk av att stå där i röken som bolmade ut i fönstergluggarna och vinka efter hjälp under en mycket lång tidsperiod.
Hur lång tid tar det att steka en fläskkotlett och hur många grader i stekpannan krävs det?
Jag är ledsen att behöva göra just denna respektlösa jämförelse med människokroppar men denna jämförelse är verklighet och det vi alla såg, var en illusion.

Självklart dog alla dessa människor och självklart rasade de gigantiska husen rakt ner som teleskopantenner på en bil. Detta var verklighet, men att orsaken var extrem hetta från exploderande flygbränsle som rent fysiskt endast uppnår dessa höga smälttemperaturer i några få sekunder, är faktiskt ingenting annat än en ren lögn! Det får inget stålkonstruktionshus att ramla ihop och några förkolnade mänskliga kotletter i fönstergluggarna såg jag inte heller till (återigen, ursäkta ordvalet).

Frågan vi alla bör ställa oss, är varför denna lögn spelades upp för världens befolkning? Den som inte ställer den frågan, lever i illusionens värld!
Varför besvarades aldrig frågor som handlade om verkligheten?
Vart tog allt stål vägen och var är motorerna på flygplanen? Dessa är tillverkade av metaller som knappast smälter före 2 500 grader, vilket exploderande flygbränsle omöjligtvis kan komma upp till.
Allt brann upp och smältes ner, utom flygkaparen Muhammad Attas magiska pass som återfanns helt oskadat högst upp i en hög av bråte på marken. Hur detta pass skulle ha kunnat hoppa ur piloten Attas ficka inuti ett flygplan, hamna i ett exploderande brinnande inferno 80 våningar upp och sedan återfinnas helt oskadat, trots att allt annat var totalförstört, är nog ett mirakel som kan få vem som helst att börja tro på Jultomten.

Det har varit många liknande fast mindre illusioner de senare åren. Den senaste stora illusionen i västvärlden, handlar om analfabetiska muslimer som plötsligt blivit planeringsgenier och börjat ”fly” i miljontals till västländerna, däribland Sverige.
Den politiska illusionen i detta är att plötsligt börja kalla bidragsturister för flyktingar, trots att de enligt FN-konventionens beskrivning inte är flyktingar.

Nästa illusion är när våra politiker talar om för befolkningen, vilken jättevinst det är för Sverige att ta emot dessa ”flyktingar”. Någon kommun som tagit emot stora invandrargrupper och som kunnat inkassera dessa jättevinster, har vi dock inte sett och vi lär inte få se det heller!

Illusionen når sedan sitt verkliga crescendo, när man utan att skämmas helt ogenerat börjar jämföra denna invandring av analfabeter, med den behövda arbetskraftsinvandringen på 60- och 70-talen. Idag har vi inte ens arbeten till vår egen befolkning, så det förefaller kanske inte helt begåvat att ta in fler som tveklöst kommer att bli arbetslösa!

Nåväl gott folk, det är snart Jul igen och Jultomten kommer säkert till alla snälla barn som lever i illusionens värld. Vi andra som föredrar verkligheten och sanningen, betalar snällt för illusionisternas trollkonster.

Har du som jag tröttnat på detta, så kan du bli medlem i min nystartade Facebookgrupp STOPPA MAKTMISSBRUKET i länken nedan!

https://www.facebook.com/groups/1054122034605760/

Välkomna!

/Lars Agerstig
honesty4u@hotmail.se
http://www.honesty4u.wordpress.com
Skype-adress: lars.agge.agerstig

2 tankar på “36. ILLUSION ELLER VERKLIGHET?

    • Tack Anders!

      Ja, huka er i bänkarna för nu laddar han om…hehe.

      Man blir onekligen skrämd av den tomtens kolossala inkompetens inom
      alla områden.
      Han påstås inte ha varit någon höjdare på svetsning heller?

      Tack för att du kommenterar här på Honesty4u.
      Du lär hitta mycket ”godis” genom att botanisera bland ”knapparna” under det stora fotot!

      Välkommen åter!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.