213. HÖGER EXTREMT, VÄNSTER NORMALT


213. HÖGER EXTREMT, VÄNSTER NORMALT
av Jan Ivarson, 2015-01-02.

Måndagen den 29 december hade TV4 ett inslag i morgonprogrammet för att diskutera Sverigedemokraternas politik. I studion fanns förstås ingen från (SD) närvarande, bara en kvinnlig expert som bröt på finska. Det är normalt i svenska media när (SD) diskuteras, att ingen från partiet deltar.
Samtal förs av utfrågare och inbjudna experter som framför ´rätta åsikter´. Vissa program vill påskina objektivitet med två åsiktssidor, men där båda kritiserar partiets politik.
Vid enstaka tillfällen då partisympatisörer får komma till tals, brukar programmet följas upp med en expert som förklarar vad de anser att sympatisörerna verkligen menade. Svenska media anser att åsiktsfrihet får stå tillbaka för att inte gynna främlingsfientliga krafter, som svenskarna inte är mogna att hantera. Det klarar bara journalister.

Måndagens program presenterades för att handla om ´det extrema högerpartiet Sverigedemokraterna´. Partiet benämndes i vanlig ordning med misstänkliggörande epitet. Man hör aldrig vänsterpartiet beskrivas som vänsterextremistiskt, eller som parti på yttersta vänsterkanten. Det är onödigt i svenska media där vänsteråsikter är de normala.

Den finskbrytande experten nämnde helt rätt (SD)s invandringspolitik som skäl till att partiet utestängts av övriga partier i svenska riksdagen. Däremot gjorde hon ingen jämförelse med Finland som driver den politik (SD) förespråkar, utan att Finland för den skull anses vara främlingsfientligt. En sådan jämförelse låg nära till hands med tanke på expertens dialekt. Hon visste förstås att det inte skulle vara i TV-kanalens intresse. Experten vill förmodligen få fler uppdrag.

I media jämförs (SD) inte sällan med nazityskland. Trots det sägs regeringen vid nyår avsluta granskningen av svenskar i Stasi-arkiven utan redovisning av det som framkommit.
Om arkiven visar på svenskar med koppling till (SD) skulle media basunera ut det, så att järnrörsbärande skulle framstå som en lek.
Om däremot arkiven visar på kopplingar till arbetarrörelsen och det den kallar kapitalet, gäller att locket är på och inte bara det – informationen skall dessutom förstöras! Har ni hört om det i media?

Personer som har information skall åläggas att hålla den hemlig i ytterligare en generation, så att inte nazismitta infekterar fler partier. Hur skulle det då gå med Decemberöverenskommelsen?

Den kloke Kjell-Olof Feldt kan tänkas vilja skalda:
– Stasi-arkivet är ett jäkla skit,
tänk om det läcker ända hit.

Jan Ivarson

1 tanke på “213. HÖGER EXTREMT, VÄNSTER NORMALT

  1. I ett kommunist land som Sverige fungerar det utmärkt, ingen vågar protestera och de som protesterar får per automatik antingen varning på jobbet eller blir kallad vid olika epitet, personer blir även fängslade i Sverige då yttrandefrihet inte existerar.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.