360. EN AV TRETTIOTVÅTUSEN


360. EN AV TRETTIOTVÅTUSEN
av Jan Ivarson, 2015-11-11.

En av socialdemokraternas viktigaste valfrågor var att minska ungdomsarbetslösheten. Statsministern aviserade 32 000 nya ungdomsjobb i bland annat vården. Efter några månader har en (1) ungdom noterats för sådant jobb.
– Jobben är inte viktiga i sig, utan kan avvaras om ungdomarna fått andra jobb, förklarade ministern myndigt med högburet huvud.

Vilka andra jobb, undrar man?

För några veckor sedan lovade regeringen att Sverige skall klara av utmaningen att ta hand om flyktingar som flytt för sina liv.
– Det finns inga gränser då det gäller att hjälpa folk som flyr, hette det.

Vanligt folk såg den absurda situationen likt sagan om ”Kejsarens Nya Kläder”. Regeringen har inte ifrågasatt att de som kommer hit har passerat flera länder och en del tidvis bott där. De har haft möjlighet att begära asyl i många länder. Istället har de valt att resa vidare till annat land där de tror de får bäst uppehälle, i sig förståeligt.

Är de då flyktingar eller invandrare som söker bättre liv, som svenskarna behöver försörja? Regeringen som lever i föreställningen att den företräder en humanitär stormakt har väl ansett det futtigt att ifrågasätta var folk kommer ifrån när de valt Sverige.

Det som för några dagar sedan var en utmaning som vi skulle klara av, visar sig nu vara en omöjlighet. Snabba kast i bedömningen. Man bör kunna begära mer av en regering. Nu är det plötsligt en händelse som vi aldrig ställts inför tidigare.
– Verkligheten har förändrats på bara fem, sex veckor förklarade Morgan Johansson (S).

Detta hade regeringen ingen aning om, för att travestera Olof Palme. Jo, utvecklingen har varit tydlig och påpekats av många, men avfärdats som ovärdig och främlingsfientligt att ifrågasätta.

Nu vill Sverige ha hjälp från EU och andra länder. Från danskt håll vill man gärna dela med sig av sina lösningar, men anser att Sverige får klara av problemen med sin politik. I Finland hyser man liknande uppfattning. Underförstått menar man att svenskarna får skylla sig själva, som storvulet förklarat sig som humanitär stormakt och sänt sådana signaler över världen.

Svenska folket får ta konsekvenserna av politiken som deras framröstade regeringar fört. Det är naturligt och beklagligt.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.