194. OM MINSKADE PENSIONER


194. OM MINSKADE PENSIONER
av Jan Ivarson, 2014-11-22.

Tidningen Bohusläningen hade två artiklar på nätet den 22/11. Den ena var ”För lite pengar till pensioner”, den andra ”Familjen Zetones fall unikt”.

Det är naturligt att det fattas pengar i pensionskassan. Utbetalning sker till de som är pensionärer nu och inbetalning går till de som arbetar nu. De som haft låg inkomst får proportionellt mer i pension än de som betalat in mycket. Då den arbetande befolkningens inkomster minskar, blir pensionerna lägre.

Familjen Zetones fall är så unikt att socialchefen inte vet hur den skall behandlas, säger denne. Tvärt om, den är vanlig! Det svenska regelsystemet är bättre känt bland utlänningar än bland svenskar, för media vill inte skriva om det i Sverige. Det anses kunna gynna fel parti.

Fallet Zetone visar hur man som utländsk familj skall bete sig för att bli försörjd i Sverige. Idealet är att ha ett minderårigt barn som är så stort att det kan resa in i Sverige på egen hand. Väl här framställer barnet önskan om att få hit sina föräldrar och andra släktingar. Dessa får då komma utan krav på att försörja sig.

Med ökande andel lågutbildade ökar antalet anställda i låglöneföretag. Det leder till mindre inbetalningar till pensionskassan och sjunkande BNP. Pensionskassan belastas dock inte av invandrade pensionärer. Staten betalar deras pensioner på annat sätt från statsbudgeten.

Minskade pensioner är ett av flera sätt att visa solidaritet och öppna våra hjärtan.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.