650. SKATTEVERKET


650. SKATTEVERKET
av Cornelia Dahlberg, 2018-08-28.

När jag läste Lena Holfve (längre ner) kom jag att tänka på mina egna erfarenheter av Skatteverket (SKV) och jo, Lenas slutledning kan jag bara instämma i. Tidigare var SKV den enda av mig kända myndigheten jag hade respekt för.
Nu vet jag bättre och det kanske beror bland annat på att det finns cirka 260 statliga myndigheter varav många gör i princip samma sak, utan att känna till varandra. Du förstår säkert att de existerar bara för att plocka av dig dina pengar.

När jag startade min enskilda firma år 2007 var jag flitig gäst på SKV i Norrköping, för att allt skulle bli rätt ivrig som jag var till nya skedet i livet. På den tiden när Sveriges många myndigheter inte dränktes under massinvasionen erbjöd SKV hembesök för att hjälpa till. Jag tackade ja och två trevliga damer kom hem till mig på fika. Jag visade dem min bokföring som godkändes och jag fick lite råd och tips för att göra det enklare.

Konstigt tyckte jag det var när en av damerna svarade på en av mina frågor men blev avbruten av den andra som påstod att svaret var fel och förklarade hur det skulle gå till istället. Jag tänkte att om inte ens en SKV-anställd vet hur det ska gå till, hur ska vi då veta?

För att vara alldeles säker frågade jag därför en tredje anställd vid nästa besök på SKV och till min förvåning erhöll jag nu ett helt nytt svar. Hm tänkte jag, i fortsättningen är det väl bara att välja det svar som passar bäst, eller hur gör man? Inte kan väl SKV:s anställda ljuga sina försörjare rakt upp i ansiktet och sedan fälla oss om vi följer deras ”sakkunnigas” svar? Det finns tydligen tolkningsutrymme.

Så gick det till 2 år efter att jag avslutat min anställning som lärare efter en tids sjukdom. Jag ville inte gå tillbaka till skolan utan prova livet som egenföretagare, bl.a. för hälsans skull och nyfiken var jag. Jag hade 3 månader på mig att få upp min inkomst i företaget så att den skulle räcka att försörja mig (ensamstående) och mina 3 barn och trodde jag lyckats eftersom inkomsten månad 3 räckte precis.

Vad jag glömde var att drygt hälften försvinner i skatt i vårt land. Nu bad jag Arbetsförmedlingen att ge mig en chans ytterligare 3 månader, men regeringen (Alliansen på den tiden) hade bestämt att det skulle räcka med 3 månader uppbyggnad av nytt företag för att kunna försörja sig och sina barn.
Jag blev nu därför tvungen att lägga ner min firma, levde istället på bidrag och undrade över varför alliansen tyckte det var bättre att fösa in människor i bidragsliv än att viss tid minska skatten så folk får en chans att komma på fötter. Det måste väl vara mycket billigare för skattebetalarna att under en tid minska på skatten för nystartade företagare än fösa in dem i 100 % bidragsliv?

Jag har nu förstått att det inte alls är politikernas avsikt, oavsett färg, att få människor ur bidragsberoende. Tvärtom, alla riksdagspolitiker arbetar i praktiken, inte i valpladdret så klart, intensivt på att slå ut människor i bidragsliv för att behålla dem där. Knäckta människor är lättare att kontrollera och är ju alldeles utmärkta pillerknaprande konsumenter till läkemedelsgiganterna, vilka ägs av samma familjer som styr över våra politiker.

Jag gav mig dock inte utan startade egen firma igen, denna gång med noggrann långsiktig kalkyl som borde lyckas i de flesta väder. Även denna gång tog jag kontakt med SKV varje gång jag undrade över något och följde SKV:s svar till punkt och pricka.

Plötsligt blev jag kontaktad av Anna Nilsson på SKV i Norrköping och det visade sig att så gott som varje avdrag jag lärt av först nämnda SKV -anställda att jag hade rätt att göra, nu blev avslaget. Anna Nilsson krävde även att jag skulle göra om hela min handskrivna bokföring 3 år tillbaka i tiden. Så gott som varje anvisning jag fått av SKV nu och då menade Anna Nilsson vara felaktiga och avkrävde mig som grädde på moset högsta tänkbara straffskatt.

Anna Nilssons arbetstaktik byggde på att aldrig svara på mina skriftliga frågor skriftligt, utan hon ringde istället upp mig vet inte hur många gånger och var alltid beredd på att prata hur länge som helst i mycket trevligt och sävligt tonläge långt efter stängningstid. Hon förstod att jag skulle kunna använda skriftliga påståenden mot henne och mot andra anställda på SKV som säger tvärt emot varandra.
Jag bad nu Anna Nilsson att plocka fram namnen på de båda damerna som hade godkänt min bokföringsmetod som jag kopierat även denna gång, men fick svaret att SKV inte har kvar sådan info. Jag som trodde att de inte görs annat än dokumenteras och arkiveras på våra myndigheter.

Efter kontakt med erfarna egenföretagare och jurist har jag förstått att alla är eniga om en sak: SKV:s anställda är ”helt otroligt inkompetenta”. En av SKV:s anställda menade att jag skulle googla på mina frågor istället för att fråga dem!

– ”Så gör vi eftersom det kommer nya regler varje månad”.

Systemet är uppbyggt för att knäcka utvalda småföretagare som inte har råd med duktiga jurister. Jurister så skickliga så SKV:s egna inte har en chans och därför aldrig kontrollerar dessa företag. Bara de stora, de största, ska vara kvar, företagsägarna som äger även media och därmed våra politiker. Total kontroll.
Ska vi säga Grattis globalistfamiljerna i den lilla finanseliten, ni äger snart allt!?
Ni kontrollerar lagstiftarna som överöser oss med nya lagar som ingen småföretagare har en chans att hålla reda på utan en extra anställd sysselsatt bara med den biten. Undantaget de småföretagare som SKV gillar, fått order om att inte störa, som aldrig blir kontrollerade.
Jag pratade med några invandrade småföretagare om min nya bokföringsmetod och de hade aldrig hört talas om Anna Nilssons krav. De gäller bara dem som ska knäckas, den korkade, naiva befolkningen.

Kuriosa i sammanhanget är att jag för att vara helt säker vid mitt nystartande anlitade en redovisningskonsult, Ylva Calmerås, men enligt anställda på SKV gjorde Ylva det mesta fel i min deklaration, varför jag inte behöll henne så klart, utan följde istället SKV:s anvisningar. Det tog Anna Nilsson ingen hänsyn till förutom att hon i bokföringen i princip genomgående godkände Ylva Calmerås del. Den damen lär arbeta på Norrköpings näringslivskontor… Luktar det korruption?

 

”Planekonomi lär införas i smyg och via manipulationer
Av Lena Holfve

https://www.lenaholfve.se/planekonomi-lar-inforas-i-smyg-och-via-manipulationer

UC anger att konkurserna ökar. Det är meningen!

Boken ”Skattmasens manifest” utkom år 2004, och då hade man stått på bra länge med så kallade hitta-på-upptaxeringar. Författaren har arbetat i hela sitt vuxna liv som bland annat rättschef på SKV, och han beskriver i den hur de ljuger i domstolar, etc. Hårda ord om eget verk, skrev SvD.

Du köper en korvkiosk, som har omsatt en miljon de senaste tre åren vilket du har utrett noga eftersom omsättningen styr vad rörelsen är värd, och du klipper till och jublar, som alla andra driftiga…

Året efter går SKV förbi och säger att du har angett att du omsätter 1 050 000 kr men vi anser att du omsätter 2 miljoner. Vi vill ha 25% moms på en miljon, inkomstskatt på en miljon, arbetsgivaravgifter på en mille, 40% straffskatt och du har tio dagar på dig att betala. Du går i konkurs, och så säger de:

– Överklaga gärna i tio, tolv år! Men pengarna ska in, nu!

Det svenska folket har mycket små chanser att överleva om man inte mycket snart och brett slutar upp med att gå på vad t.ex. myndighets- och regeringsligister säger, och börjar uteslutande titta på vad de gör i verkligheten.

De man klappar igen sist är enmansföretagarna; din tandläkare, veterinär, bonden, sotaren, osv. Agenda 2030 anger att inga privata bostäder ska tillåtas, och jag gissar att dem tar man in via fram-manipulerade konkurser.”

Du som är intresserad av min erfarenhet av några andra myndigheter, inte alla 260 utan dem som folk brukar känna till, kan läsa om dem här ur långa mailet till alla myndigheter och riksdagspartier (så långt så jag delade in det i kapitel) – Innan Gräsrotsrevolutionen:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/04/11/innan-grasrotsrevolutionen/

FÖRSÄKRINGSKASSAN (2)
https://corneliadahlberg.wordpress.com/2011/04/05/forsakringskassan/

POLISEN (3)
https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/05/09/3-polisen/

BYGGLOVSKONTORET (4)
https://corneliadahlberg.wordpress.com/2011/04/05/bygglovskontoret/

ARBETSFÖRMEDLINGEN (5)
https://corneliadahlberg.wordpress.com/2011/04/13/arbetsformedlingen/

Cornelia Dahlberg

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/649-dalig-beredskap-for-bade-varmt-och-kallt-klimat/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/651-om-du-inte-har-rad-med-nya-byxor/

1 thought on “650. SKATTEVERKET

  1. Jag har delvis liknande erfarenheter, och har lärt mig följande under över 30 års eget företagande:

    – All kommunikation med myndigheter ska ske skriftligen. Kommunicera ALDRIG muntligen med myndigheter om du är identifierbar, d.v.s. myndighetspersonen kan identifiera dig. Om du måste prata så ring från hemligt eller icke-identifierbart mobilnummer och uppge ett påhittat namn. Alla dokument som kommer in till myndigheter måste nämligen diarieföras, d.v.s. arkiveras. Så skriftlig form är myndighetspersoner vanligtvis mycket noga med vad de skriver.

    – Starta aldrig eget företag i Sverige om du har för avsikt att vara ärlig och göra rätt för dig. På 100 kr i försäljning ska 25% eller 20 kr i moms betalas in varefter 80 kr kvarstår. Av dessa 80 ska ca: 1/3 eller 26 kr i s.k. egenavgifter betalas in, så 54 kr kvarstår. Och sedan ska ca: 30% i skatt betalas in, dvs 24 kr, så 30 kr kvarstår. Du har visserligen rätt att göra avdrag och kvitta ingående moms med utgåede moms, men om vi bortser från detta så får man alltså behålla mindre än 1/3 av de pengar som man drar in. Det är mycket bättre att ta vilket löneslavsarbete som helst för att visa att man har en vit inkomst, och sedan jobba helt svart på sidan om. Risken för att granskas är försumbar.

    – Om man absolut måste bedriva företag i Sverige så är det meningslöst såvida man inte har startrkapital på minst 100,000 kr och säkra intäkter minus kostnader som överstiger 100,000 kr i månaden. Och man ska då starta aktiebolag och vara anställd i företaget och ta ut en nettolön som gör att man klarar sig, men inte mer. Samt lämna över allt pappersarbete åt en mindre bokföringsbyrå eller liknande.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.