315. EN ÅSIKTSREDAKTION


315. EN ÅSIKTSREDAKTION
av Jan Ivarson, 2015-08-25.

Dagen Nyheter avser öppna en åsiktsredaktion för en friare debatt.
Kan vi tro på detta? Framtiden får utvisa men jag tvivlar.
I introduktionen räknar redaktör Jessika Svensk upp exempel på tänkbara ämnen som diskuteras men invandring nämns inte. Det skulle vara en för utmanande start.

De två viktigaste frågor som bör diskuteras är egentligen bara en, den om sanningsenliga media. Om vi hade det skulle den näst viktigaste frågan – invandringspolitiken – lösa sig om folk fick veta mer om invandringsrelaterade sociala problem och dess kostnader för vård, skola, omsorg, rättsväsendet. och försäkringsbolag.

Åsikt och Debatt är vanliga rubriker i pressen men är hittills mest enkelriktad indoktrinering. Debatt förutsätter att minst två parter får komma till tals, men det är sällsynt. Tidningars nätsidor har utmärkta möjligheter till interaktivt åsiktsutbyte med läsekretsen men den möjligheten utnyttjas restriktivt.

Varför har inte tidningar varje vecka ett uppslag eller åtminstone en sida för insändare? Kan förklaringen vara annan än journalistkårens åsiktsmonopol?

Om DN menar allvar är det en stor mediemässig förbättring.
Lycka till Jessika Svensk. Ditt efternamn förpliktar.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.