442. FÖRKASTAD OCH FÖRNEKAD


442. FÖRKASTAD OCH FÖRNEKAD
av Jenny Axelsson, 2016-04-13.

Paria, Paria, oberörbar,
förkastad och förnekad,
själv sin rätt nu tar.

Sug lite på orden, förkastad och förnekad.

Det är verkligheten för många. Vi känner oss förkastade och förnekade då vi går emot strömmen och det som anses vara okej idag.

Det räcker med att jag håller med SD i en del frågor för att jag ska bli förkastad av det politiska korrekta folket. De vill inte höra på, vad man har att säga. De vill inte ta till sig, av det man skriver. Har du en gång blivit kopplad till SD, så har du också blivit förkastad för all framtid.

Yttrandefrihetsgrundlagen säger att du, som svensk, har rätt att uttrycka dina tankar, åsikter och känslor. Denna lag bryts alltför ofta utan att någon reagerar. Våra texter blir censurerade och våra ord blir tystade.

Vänner blir attackerade av motståndarna. De hängs ut på sociala medier. Motståndare ljuger ihop en historia för arbetsgivare, vilket leder till att vänner blir av med jobbet. Är det verkligen okej att bli förkastad och förnekad, bara för att du tar dig rätten att få uttrycka dig?

Marcus Birro är ett typiskt exempel på hur verkligheten ser ut. Birro fick sparken från Expressen som ni säkert minns.
Varför? Jo, han var för obekväm. Han kritiserade Expressen och förespråkade det fria ordet. Han fick alltså sparken för att ha kritiserat cheferna på Expressen, då de inte visade någon som helst sympati för honom när han blev mordhotad.

Marcus Birro skriver såhär på sin blogg angående detta.

”Jag vill gratulera alla er som hört av er till mig och cheferna och krävt min avgång. Jag vill gratulera den delen av vänstern som älskar att mordhota och hata sina meningsmotståndare i den gyllene Älska olika-andans namn.

Jag vill säga grattis och bra jobbat till alla er som äskar att se korridoren av åsikter smalna av. Jag vill gratulera alla er små, förkrympta hjärtan som jagat mig med hugg och slag den här senaste tiden. Jag hoppas ni är nöjda nu.”

Det ”goda hatet” vann och Marcus Birro blev en av de förkastade och förnekade. Vem är det egentligen som avgör vilka åsikter som är rätt? Vem står näst på tur på de politiska korrektas agenda? Vem riskerar att få sparken nästa gång?

Yttrandefrihetsgrundlagen i all ära, men gäller den för alla?

Jenny Axelsson

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/441-hur-logner-har-mognat-och-utvecklats/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/443-lan-till-budget-for-fordumning/

7 tankar på “442. FÖRKASTAD OCH FÖRNEKAD

  1. Så bra skrivet Jenny. Det är inte så jätte många år sedan man tog det för självklart att få uttrycka sin åsikt. Det är totalt borta idag. tänker på terrorattentatet mot Charlie Hebdo som bara skedde för drygt ett år sedan. Alla länder och ledare i Europa tyckte det var avskyvärt och ett hot mot det fria ordet. Undrar hur de hade reagerat idag???

    • Tack! 😊 Det är viktigt att sanningen kommer fram så att fler vaknar och förstår vad det är som egentligen händer.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.