479. NYA RUT-AVDRAG


479. NYA RUT-AVDRAG
av Jan Ivarson, 2016-08-02.

Flytthjälp och trädgårdsarbete är nya områden som ger avdrag på skatten. Även IT-tjänster i hemmet omfattas. Fast samtidigt halveras tillåtet maxbelopp, utom för pensionärer.
Antar att det språkligt mest givna arbetet redan ingår i RUT-avdragen, nämligen fönsterputsning. Än så länge klarar jag mig med att spola rutorna utvändigt med en slang.

Vad tycker vänstern om detta, som uppenbart gynnar de som har råd att köpa tjänsterna? Förr i tiden var de mot sådana skatteavdrag men de har kanske ändrat sig.

Det höga skattetrycket har tvingat fram undantag för att minska skattefusk och främst skapa jobb för lågutbildade som våra regeringar satsat på att öka i antal.

Det optimala avdraget bör vara ett MUT-avdrag för tjänster som utförs av migranter. Tyvärr verkar det svårt att genomföra i praktiken, då få antas vara villiga att byta försörjningsstöd mot arbete som inte ger något i plånboken. Därför kommer vi även i fortsättning att få flyga in folk från andra sidan jorden för att plocka bär.

Jan Ivarson

Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/478-brist-inom-vard-och-polis-tecken-pa-kollaps/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/480-renare-strander-jobb-for-arbetslosa/

2 tankar på “479. NYA RUT-AVDRAG

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.