595. FUNDERINGAR OM STORDRIFT I RESTAURANGBRANSCHEN


595. FUNDERINGAR OM STORDRIFT I RESTAURANGBRANSCHEN
av Jan Ivarson, 2017-10-14.

I dagarna har vi får veta, att ingen mat mer skall lagas på Uddevalla sjukhus utan kommer distribueras från sjukhuset i Trollhättan.
Politiker lovar att det inte skall gå ut över matens kvalitet.
Kritiska röster saknas inte. De undrar om maten kommer fram dagar med stort snöfall. Ett reservlager med konserver och flingor kan nog behövas för oförutsedda händelser.
Centralisering är i linje med att möta behovet av besparingar som genomsyrar svenska samhället och är exempel på hur pengar skall kunna flyttas till migrationens många behov.

Låt oss se positivt på centraliseringsåtgärden. Blir den lyckad kan storfräsare i det privata näringslivet ta efter. Ett stort antal restauranger i Västra Götaland ansluter sig till nya kedjan ”Lagat och Klart”.
All mat tillreds i ett regionalt storkök och sänds ut till restauranger i Västra Götaland.

– Det skall bli lika bra mat som tidigare, lovar riskkapitalister på Jersey, som står bakom den nya restaurangkedjan.

Att ingen har tänkt på detta tidigare, visar på kreativiteten i samhällsägda verksamheter.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/594-reflektioner-efter-tre-dygn-pa-sjukhuset/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/596-hur-ser-den-moderata-avslutningen-ut/

5 thoughts on “595. FUNDERINGAR OM STORDRIFT I RESTAURANGBRANSCHEN

  1. Mycket bra! Vi gör samma sak med alla oljebolag och livsmedelskedjor mm.
    Allt skulle ju bli så mycket bättre och billigare! Eller?

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.