350. VAD SOM ÄR BRA, BEROR PÅ VEM SOM SÄGER DET


350. VAD SOM ÄR BRA, BEROR PÅ VEM SOM SÄGER DET
av Jan Ivarson, 2015-10-18.

Vad som är bra i politiken beror på vem som säger det. Vad som anses bra och inte bra hos de flesta partier, beror på hur stora väljarnas sympatier är för ett annat parti. Liksom i kvantfysiken tycks det finnas växelverkan mellan olika partier.

Det har länge varit en god åsikt att Sverige skall vara ett öppet land. För de flesta borgerliga väljare utom (FP) har det tolkats som rätt för utlänningar att tillfälligt besöka Sverige som turister, för att göra affärer eller söka arbete. Så har reglerna beskrivits, men inte tillämpats.

Vänstern och liberaler menar, att öppet land innebär rätt för alla i hela världen att komma till Sverige för att få vård och försörjning. Då blir landets gräns till för att inringa skattebetalarna. Den uppfattningen har under flera år styrt myndigheternas agerande. Den har successivt medfört två tolkningar av lagstiftningen.
En hård bokstavlig tillämpning för svenskar och en mjuk invandraranpassad. Exempel är: Å ena sidan en svensk husbåtsägare i Malmö som fick böta 20 000 kr för att brister fanns i inredningen, å andra sidan ett läger för EU-migranter som inte avvisats eller bestraffats.

Under många år har kritiker ställt krav på tillfälliga uppehållstillstånd för asylsökare i stället för permanenta. De flesta partier har ansett det vara dåligt, men nyligen bestämde moderaternas partistämma att nu är det en god åsikt. Tillfälligt uppehållstillstånd bör ersätta permanent, heter det nu. Tänk vad som skulle ha skrivits i kulturspalterna om detta sagts av ett parti med påstådd fel värdegrund.

Länge var det en god åsikt att Sverige skulle ha öppna gränser. De som ville täppa till dem kallades främlingsfientliga. De ansågs inte förstå behov av mångkultur. De oförstående söker ännu efter goda exempel på mångkultur. Ingen kan visa på dem, bara påstå att de finns, ungefär som kvantfysikens kvarkar.

Nu kan (M) tänka sig förstärkt gränsskydd, i retoriken. För att det även skall bli i praktiken behöver SD stiga ytterligare några procent. Därefter tar det flera år innan politiken kan genomföras men det är redan för sent. Landets kommuner kommer att gå på knäna och BNP per capita kommer att sjunka. Vi får det sämre och otryggare och politikerna får mer att ompröva och utveckla.

Under årtionden har vi hört att invandring är lönsam. Det var länge en god sanning. Nu är det inte sant längre. Nu skall svenskarna frikostigt avstå delar av sitt välstånd genom högre skatter och sämre service, för att hjälpa de som väljer att komma till Sverige. Svenskar med annan mening har förklarats så okunniga att de förtjänat avståndstagande och uteslutning.

Nyligen uppdagades att ett stort bilföretag bluffat om sina produkters prestanda. Företagets VD fick omgående lämna sin post. En del av bolagets data beslagtogs för rättslig prövning.
Jämför det med politiska partiers påståenden om invandringens lönsamhet och fördelar med öppna gränser. Jämför det med påstående om god kulturberikning som i verkligheten lett till utanförskapsområden, sociala problem och skottlossning. För Sverige har politiken medfört mer irreparabla konsekvenser än höga avgasvärden, men kommer någon att ställas till svars?

Nu har moderatledaren erkänt att partiet omprövar Reinfeldts politik men partiledningen sitter kvar som drivit den till nu. Sitta kvar hoppas även politiker på i landsting och kommuner. Därför heter det inte att man gjort fel, utan att man omprövar och utvecklar politiken för att passa i tiden.

Låt oss hoppas det kommer en tid då goda åsikter innebär att landets skatter används för den egna befolkningen, för landets investeringar och försvar. När goda åsikter är att främja svensk kultur och vara stolt över den, som att hissa flaggan och att hylla Kungen.

Tänk en omvärdering med en radiokanal fri från politisk indoktrinering, som spelar svensk underhållningsmusik för licensbetalare i mogen ålder som ”Tiggarn från Luossa”. Den låten skulle även yngre behöva lyssna till för att lära om landets historia och förstå att välfärd inte kommer av sig själv.

Omkring tiggarn’ från Luossa

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 thought on “350. VAD SOM ÄR BRA, BEROR PÅ VEM SOM SÄGER DET

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.