377. SAMTAL FRÅN LÄSEKRETSEN


377. SAMTAL FRÅN LÄSEKRETSEN
av Jan Ivarson, 2015-12-22.

Igår fick jag ett samtal av en dam. Hon och några andra ringer mig ibland, sedan de letat upp numret till min trådtelefon som jag fortfarande har kvar. De är läsare av mina insändare i LP, Lysekilsposten. Mina insändare handlar till stor del om invandringspolitiken.

– Min mamma som är över 90 år har LP fastän hon knappt kan läsa. Jag besöker henne ofta. Det första hon ber om, är att jag skall se om det finns insändare av Jan Ivarson.
Mamma betalar prenumeration på LP med sin lilla pension. Tidningen vandrar vidare till mig och sedan till bekanta. Du skall veta att många tycker som du och vi är förskräckta över vad som sker med vårt land.

Det värmer att få höra sådant och att det finns folk som engagerar sig i samhällsfrågor. Jag har i allmänhet haft en insändare varje vecka.
LP har tagit in de flesta av mina skrifter om jag inte sänt in flera varje dag, vilket har hänt. Då förstår jag att de måste sovra och att jag måste dämpa ner skrivandet.

Damen ville prata av sig om invandring. Hon berättade frustrerat om alla problem hon ser och vart de leder. Hon upplever dem på nära håll i Lysekil. Hon går numera inte ut i onödan och håller sina katter inne. Man vet inte vad som han hända dem efter misshandel av en get, sa hon. Hon berättade om en person som blev knivskuren i ansiktet och rånad på 200 kr och en mobil på parkeringen utanför ICA.

– Jag har varit socialdemokrat sen jag började arbeta, men bytte parti för flera år sedan då jag inte mer kände igen det Sverige jag vuxit upp i. Om jag varit yngre, skulle jag ha sökt mig till ett annat land. Har bekanta i Schweiz som säger det är lugnt och tryggt där. Ungern och Schweiz har politiker som värnar sin befolkning. En dag sprang jag till min bil från affären och låste dörrarna innan jag startade.

Så undrade hon, vad skall man göra?
Jag sa, att det vi kan göra, är att våga tala om de problem vi ser och rösta för förändring. Insikter hos svenskarna växer om behov av ny politik och vi kan skönja en viss omsvängning. Politiker som inte lyssnar till väljarna utan vill uppfostra dem, kommer att ändra sig i takt med väljarflykt från deras partier.
Väljarflykt är argument de tar hänsyn till.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “377. SAMTAL FRÅN LÄSEKRETSEN

  1. Håller du med denna blinda person och lögnernas Konung!
    En riktig Statsminister skulle värna om vår egen befolkning, hans befolkning är utlänningar och han försöker leka statsman!
    Alltså vi har en av Sveriges värsta svikare som medvetet stjäl våra pengar!
    Han ljuger så det är totalt skrämmande och för det andra så är han rent av vilsegången i huvudet! Tala om… hur Stefan Löfven talar totalt mot bättre vetande, han vet inte vad som händer i vårt samhälle och är en en fara för rikets säkerhet!
    Bilderbergarnas gullgosse som får dårars applåder!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.