373. VARFÖR SAMHÄLLET HAR SVÅRT ATT LEVERERA?


373. VARFÖR SAMHÄLLET HAR SVÅRT ATT LEVERERA?
av Jan Ivarson, 2015-12-12.

Lysekilsposten har haft tre artiklar med stora rubriker på samma sistasida:

> Polisen går på knäna
> Nationell kris i socialtjänsten
> 26 miljoner till hälsa och sjukvården med anledning av flyktingströmmarna

Artikel om Polisen var författad av riksdagsledamoten Fredrik Christensson (C). Han skrev att hans parti föreslår två miljarder kronor mer till Polisen, varav 160 miljoner skall gå till höjda löner. Vilka andra välfärdsområden som skall släppa till pengarna får vi inte veta.
– Människor har rätt till trygghet, menar Christensson.

De flesta delar Christenssons mening men han gör ingen ansträngning att analysera varför det blivit så här. En växande andel av svenskarna har förstått det. Orsaken är att osthyvel har drabbat samhällets budgetområden för att finansiera en vettlös migrationspolitik som (C) alltjämt är pådrivande för. Då det gäller att sälja ut landets välstånd anses det politiskt korrekt att hyvla grupp för grupp.

Samtidigt som landets befolkning dagligen ökar okontrollerat med stora sociala behov, har välfärdssystemen tvingats till nerdragningar. Så vad kan vi vänta oss Christensson? Det är ju så ditt parti varit med och bestämt.

Under rubriken ”Nationell kris i socialtjänsten”, skrivs det rent ut att orsaken är invandring av personer med stora behov av stödåtgärder.

Christensson och (C) brukar beskriva invandring som en resurs trots årliga miljardstöd. Retoriken är lögnaktig. Säg som det är:

– Vi tar in mängder av utlänningar och därför måste svenskarna bidra med nerdragning på de flesta områden och ge migranter förtur till bostad, arbete och vård. Även de som vistas illegalt i landet skall ges stöd. Det är Centerpartiets politik!

Unge Christensson förtjänar beröm för att lyfta viktiga samhällsproblem i media. Andra politiker föredrar att erfaret ligga lågt om frågor de förstår att väljarna ogillar.

Politiker gör avvägning mellan väljarnas intressen, partistyrelsens och sitt eget bästa. Under senare år har väljarnas intressen satts på undantag.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

3 thoughts on “373. VARFÖR SAMHÄLLET HAR SVÅRT ATT LEVERERA?

 1. Vill du ha svar på en massa sjuka händelser i samhället så kan du belasta kvinnliga politiker därför att de inte använder sig av konsekvensen för sina ord och handlingar!

  Vad kvinnor saknar i sin logik, undantag finns om deras Far, fostrade dem till att ett A.B.C. finns och inte enbart A.B. ”ORSAK-VERKAN-KONSEKVENS”
  En ”orsak” finns att här måste det göras något för att förbättra ett tillstånd!
  Så långt är vi lika män som kvinnor,
  Men konsekvensen av dess handling, då är det nästan tvärstopp för en kvinna att räkna ut, medans män har den biten gratis!
  Nu kan jag påskina detta utan resonemang, varför kvinnliga politikers dråpslag fick de manliga politiker att skapa en majoritet för i Riksdagen?
  Det var respekten för mannen och kvinnans jämställdhet och trots tokiga kvinnliga beslut, så blev det accepterat av manliga byfånar likt Löfven som godkände vansinnet.

  Vi har en parallell hos svenska folket att vi vill inte bli kallade för rasister, som kvinnliga politiker fick kredit för i Riksdagen! Just för att väljarna skulle hålla käften på sig när den vansinniga invandringspolitiken sattes igång, för ingen ville bli kallad rasist!

  Hade inte dessa vulgära påståenden om SD sats igång av kvinnliga politiker så hade SD förmodligen varit ett regeringsparti för länge sen!

  Jag menar på att mycket som jag skriver här är för att folk ska få en chans att ändra sin inställning, mot vad de kommenterar och även gör inlägg om, som det fattas en rimlig förklaring, vad vill de ha sagt egentligen?

  Jag kan intyga om att kvinnliga chefer på en arbetsplats är inte populärt, så har jag hört det till leda av kvinnor, det värsta som finns är att ha en kvinnlig chef!

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.