387. DEN SKENBARA POLITISKA VÄRLDEN


387. DEN SKENBARA POLITISKA VÄRLDEN
av Jan Ivarson, 2016-01-13.

Den politiska världen ser inte ut som den verkliga, som en majoritet av väljarna uppfattar den. Det visar migrationspolitiken.
Politiker drivs av överdriven välvilja att hjälpa alla i hela världen. De inser att det inte är möjligt, men saknar kurage att säga det. Då uppstår krumbukter som aldrig skulle förekomma i den vetenskapliga världen. Politiker och journalister har förvandlat sina skrån till flumkultur.

EU har beslutat att bara unionens yttre gränser skall bevakas. Asyl skall sökas i det första EU-land de kommer till. Det är regler som EU inte förmår leva upp till. EU har heller inte lagt fram förslag till annan bättre ordning.
De yttre gränserna står vidöppna. Då tvingas varje land återinföra kontroll av sin gräns och Europas folk går miste om fri rörlighet.

Eftersom länder i EU:s ytterområde i söder har lägst bidrag, söker sig migranterna norrut genom flera länder. Länder som migranter passerar vill inte försörja dem, utan tillåter dem resa vidare.
EU:s regler att asylsökare skall tas om hand i första landet har blivit tvärt om, länderna längst bort! Till den ordningen har Sverige tidigare bidragit med att beskriva sig som paradis för alla.

Radions migrationskorrespondent refererade om läget i Danmark sedan Sverige infört krav på ID-handling. Frågan ställdes, vad reportern tyckte om detta?
Hon svarade att det inte var bra. Det försvårar för flyktingarna att komma till Sverige och risken är stor att hindren sprider sig till andra länder. Då blir det svårt för någon att komma till Europa.

Reportern tycktes ovetande om att det är avsikten med kontrollen, även om den får liten verkan utan att kompletteras med krav på visum. Dessutom skall kontrollen bara gälla några veckor. Sedan är det fritt fram igen?
Alltså, ännu en krumbukt med liten verkan.
Svenskarna betalar och får anpassa sig. Hur länge?

Public service reporter ville inte medge att avsikten är begränsa inströmningen. Om hon skulle ha varit kritisk, borde hon ha sagt att effekten var begränsad för inflödet.
Istället framfördes meningen, att alla som vill skall få komma trots att några redan ligger i tält i vinterkylan.
Var de skall bo, hur de skall försörjas, är inget som en migrationsreporter för Sveriges Radio funderar på.

Hur indoktrinerad får en reporter vara i public service?
Om hon tror att resurserna är obegränsade, kan väl några tusen migranter sättas upp på Sveriges Radios lönelista eller reporterns?
Hon själv kan hysa och avlöna några migranter resten av arbetslivet. En liten ensamkommande inneboende åtminstone, som hon även kan vara god man för.

Ju närmare kostnader kommer den egna plånboken, desto mer brukar många avlägsna sig från orealistiska värderingar som man vill att andra skall följa.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “387. DEN SKENBARA POLITISKA VÄRLDEN

  1. Ja, det är en märklig tid vi lever i. Bra belyst, Jan Ivarsson. Alla migranter är välkomna! (Bara tillfälligt uppehåll i mottagandet!) Och jag hör på Nyheterna nu i kväll att man efterlyser konstprojekt till förorten! Det svämmar tydligen över av pengar så att man nu behöver pytsa ut en del på nya konstverk! Den nuvarande konsten är ju från 60-70-talet, så den behöver bytas ut. Men det finns inte pengar till äldreboenden till våra gamla och dåliga som jobbat och betalat skatt hela livet. Och blivit lovade en god omsorg när dom blir gamla. Det är rent förskräckligt! Ren stöld av deras inbetalda skattepengar, anser jag! Varför protesterar vi inte och slänger ut dessa politiker – ingen från 7-klövern vill oss väl! De bara skor sig själva och leker godhetsriddare! De sänker den svenska välfärden för oss svenskar!!! Snart bara för ”nysvenskar”!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.