502. ORSAKER FÅ VILL TALA OM


502. ORSAKER FÅ VILL TALA OM
av Jan Ivarson, 2016-10-13.

– Varför tillåter vi skolor som inte förmedlar tillräckliga kunskaper? Ungefär så sa Anna Kinberg Batra (M) i riksdagsdebatten.

Kinberg Batra sa också att hennes parti omprövat tidigare ohållbara migrationspolitik. Den har dragit på landet delvis oreparabla problem med köer, utanförskapsområden och otrygghet. För inte länge sedan ansåg Kinberg Batra att det var främlingsfientligt som hon nu vill genomföra. Nu styr hon i kölvattnet efter det parti hon inte vill samarbeta med.

Kinberg Batra lägger ansvaret på nuvarande regering för problem hennes parti skapade under Reinfeldt. Nu hoppas hon att väljare skall rösta på hennes parti som tidigare levererat problem.
I affärsvärlden skulle man få köpa mer av en entreprenör som gjort ett dåligt jobb.
Orsaken till att många elever inte får tillräckliga kunskaper i skolan, beror i liten omfattning på skola och lärare. Det är uselt att lägga skulden på anställda för brister i skola, försvar, infrastruktur, när behoven ökat och skattepengar styrts över till migrationspolitikens omättliga behov.

Dåliga skolresultat beror främst på språksvårigheter och kulturskillnader hos elever och föräldrar. Orsaken är elever som inte förstår svenska, elever från trångbodda hem med annan kultur och låg studiemotivation. Orsaken är även dålig ordning, med klasser där elever kommer och går under lektioner och pratar med varandra på främmande språk.

Brist på lärare är naturligt med oroliga klassrum. Få vill ha sådana jobb. Med flyktingboenden som förebild, är löner bättre för de som ägnar sig åt SFI och hemspråksundervisning än normal undervisning.
Politiken har medfört oroliga klasser med dåliga resultat. Det är fakta de flesta partier undviker, av rädsla för att bli stämplade som främlingsfientliga i vänsterstyrda media.
Politiker talar om integration. Hittills har den varit inriktad på svenskars anpassning till nya värderingar samtidigt som regeringar gett bidrag för att införa ny värdegrund.

Skall vi lösa problem måste vi kunna beskriva dem. Jan Björklunds (L) tal i riksdagsdebatten ingav hopp. I övrigt berörs sällan invandringsrelaterade problem. Politiker talar hellre om problem i skola, vård och andra områden. Därför finns få lösningar i sikte, ännu.

Kanske kommer Batra och Löfven närma sig verkligheten mer i takt med väljarflykt. Löfven kan fundera på hur man utbildar vuxna lågutbildade, så de kan försörja sig på arbeten med kollektivavtal och arbeta ihop till sina pensioner. Så de blir produktiva och bidrar till lyft för våra fattigpensionärer. Så som migrationspolitiken har beskrivits för väljarna i årtionden.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/501-vi-far-det-vi-betalar-for/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/503-hostsaga/

2 tankar på “502. ORSAKER FÅ VILL TALA OM

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.