93. DEBATTERA, – JASÅ?


93. DEBATTERA, – JASÅ?
av Jan Ivarson, 2014-03-03.

Delta gärna i debatten – kan man läsa på en provinstidnings nätsida. Det förutsätter i så fall att debatten handlar om opolitiska frågor eller förmedlar politiska åsikter som inte ligger till höger om socialdemokratin. Annat betraktas oftast som högerextremt och blockeras av media. Läsarnas åsikter är välkomna bara om de har ”rätt” åsikter åt vänster. Helst skall de beskriva hur svenskar kan hjälpa andra länders medborgare.

Tidningars ledare handlar om problem i andra länder men inte om ökade kvinnoöverfall och varför tusentals bilar bränts i Sverige, vem som gjort det, varför och vad det kostat. Då brott begåtts i ett område kan läsarna få veta att de utförts av en svensk. Det är det bästa signalement som ges i svenska media.

När förslag till åtgärder någon gång framförs för att minska brottsligheten i vissa områden, handlar de om mer pengar och verkningslösa sociala åtgärder. Mer stöd anses nu behövas för att hjälpa dem som politiker förklarat, att de skulle utveckla välståndet i landet.

Trots att vi nu har hela stadsdelar med arbetslösa, har äldrevården aldrig varit så underbemannad och undermålig som nu. Varför det blivit så, är ett utmärkt ämne för djuplodande ledaranalyser.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.