239. NYA SKATTER GER MER RESURSER


239. NYA SKATTER GER MER RESURSER
av Jan Ivarson, 2015-03-01.

Nu har vi fått veta varför en (S)-politiker och andra anser att ökad befolkning är en resurs. Förklaringen kom i SVT1 Nyheter.

– Vi behöver införa skatt på kött och flygresor för att minska koldioxidutsläppen, var ett budskap från miljöforskare med statsanslag. Åtgärderna bör kompletteras med skattesänkningar på andra områden så att inte ekonomiskt svaga drabbas för hårt, hette det.

Budskapet är förmodligen riktigt men all mänsklig verksamhet utgör belastning på naturen. Ni med sinne för ironi får här veta hur politiker menar att ökad befolkning är en resurs. Skatt är svensk universallösning för att lösa problem. Nya skatter skall bidra till bättre miljö och pengar till statskassan för finansiering av ökad befolkning i en god cirkel.

Förslaget är ett svenskt snilledrag i klass med uppfinningar som propellern. Den gav skjuts framåt för hela världen. Sedan propellern övergivits av flyget krävs nya högtflygande planer.

Vi bör se förslagen som ett första steg som kan utvecklas till en generell skatt på människor. På sikt får vi en årlig registeravgift på personnumren efter förebild från bilbeskattningen. Först kommer avgiften införas tillfälligt av solidaritetsskäl för att gå till bostäder för fattiga. I efterföljande valperiod blir avgiften permanent. Därefter blir den för dyr att avskaffa i likhet med överbeskattning av pensionärer. DÖ-partierna kommer att enas om det.

Svenskars hjärtan måste avvänjas vid att vi äter rent kött. Det blir korv med köttsubstitut, emulgeringsmedel och diverse E-komponenter. Något i stil med blåbärssoppa med 2 % blåbär.

Vetenskapen håller på ta fram insekter som kan ersätta kött. I saluhallen kan vi framtiden får höra:
– Hur är myggpatén idag? Är skalbaggarna färska?

Även fisken är dyr och rödlistad. I butiken var torskryggen så dyr att jag avstod. Svenskar får anpassa sig till ynkryggar i linje med miljöpartiets politik. Partiet anser att ökad befolkning i Sverige är bra för naturen, men inte ökad tillväxt. Därför får vi inte råd köpa importerade grönsaker. Mygg kan komma att tränga ut hjortronen som Norrlands guld.

TV-kanalernas tyckarsoffor kommer fyllas med kändisar som talar om nyttig insektsmat och hur skadligt kött är. Mannen från Grythyttan kommer ge råd om viner för olika insektsrätter.

I reklaminslag kommer kända idrottsmän förkunna:
– Jag äter hälsoinsekter, det funkar för mig.

Jan Ivarson
politiskt obunden

Du glömmer väl inte att kommentera denna krönika längst ner på sidan?

6 tankar på “239. NYA SKATTER GER MER RESURSER

 1. Jan, du serverade en väl genomkokt gryta med en näve ironi. Hur dåliga är de svenska statsfinanserna igentligen? Vi får ju inte längre veta något. Världen och i synnerhet EU saknar ju inte direkt ekonomiska händelser. Grekland, Euron, den svenska kronan har sjunkit som en sten sedan valet, minusränta, hur stor arbetslöshet har vi, när rinner bägaren över för svenska statens utlandslån, blir Sverige ett nytt Grekland där regeringen öste ut pengar för att sitta vid makten? Trots detta så HÖR MAN INTE ETT LJUD från finansministern eller statsministern. Det är väldigt oroväckande denna tystnad. Beror tystnaden på total okunnighet? Det verkar faktiskt inte bättre. När det hettar till så skickar ni fram offerlammet Ingves så får han ta smällen när ni andra låser in er på toa. Tittar man på våra nordiska länder och deras politiker så är det en skillnad som natt och dag. De framträder och har en dialog med sina medborgare, media. Vet ni inte vad ni skall säga?
  Ni får lära er av era kompisar som lever efter devisen; ” Hellre ett stendumt uttalande än inget alls!”

  • Hej banjowalz!

   Dina tankar i din kommentar här delar jag till 100 %.
   Jan Ivarsons krönika är verkligen viktig och ger oss nya tankar. Just dessa tankar du belyser, om huruvida Sverige blir ett nytt Grekland rent ekonomiskt, är helt nödvändiga att belysa noggrant och öppet.
   Jag hoppas att få se dig skriva en egen krönika om detta viktiga ämne här på Honesty4u, eftersom du behärskar skrivspråkets konst samt har ett öppet intellekt.
   Jag är övertygad om att våra kloka och tänkande läsare här skulle uppskatta en sådan krönika!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.