592. FRITIDSPOLITIKER HAR EN SVÅR UPPGIFT


592. FRITIDSPOLITIKER HAR EN SVÅR UPPGIFT
av Jan Ivarson, 2017-09-29.

Fler borde vara politiker på fritid för att förstå vad uppdraget innebär. Vi klagar med rätta på många beslut, men vi måste också förstå att politiker har en svår situation. Vill nämna några arbetsuppgifter som politikerna skall hantera:

– ha baskunskap på det område man är satt att hantera, t ex i en nämnd och att skapa personkännedom och läsa in sig på handlingar och bestämmelser;

– få tiden att räcka till för inte sällan obetalt arbete.

Utöver kommunala möten skall politiker delta i partiets möten och delta i sammankomster med allmänheten. I vissa fall måste politiker resa i kommunen med egen bil utan ersättning för att t ex studera ett bygglov som skall upp till beslut. Det sker sällan och därför måste man lita till partikamrater och riskerar därmed kritik för att inte veta man beslutat om.

Utöver att sätta sig in i löpande frågor förväntas politiker även vara visionära för att utforma nya politiska lösningar. Politiker i till exempel en byggnadsnämnd, bör ha viss kännedom bakåt i tiden om beslut från föregående mandatperioder för att uppnå kontinuitet i besluten.

Politiker måste delta i partiets sammankomster och i viss mån producera dokument, delta i träffar men allmänhet och tjänstemän. Samtidigt förväntas de vara bra föräldrar som servar sina barn med studiehjälp och idrottsaktiviteter. Därför är det i hög grad pensionärer som kan sätta till tillräcklig fritid. Inte sällan tackas de med kritik om gubbvälde. Brist på tid och rimlig ersättning gör att det främst blir personer med arvoderade uppdrag som drar lasset och övriga blir diskussionsplank och röstboskap.

Hur många obetalda timmar i veckan är du beredd att lägga på politiskt arbete?

Vi får det vi betalar för.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/591-kan-inte-samarbeta-med-ett-rasistiskt-parti/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/593-ovilja-att-lagfora-invandrare-forandrar-rattsuppfattningen/

1 tanke på “592. FRITIDSPOLITIKER HAR EN SVÅR UPPGIFT

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.