443. LÅN TILL BUDGET FÖR FÖRDUMNING


443. LÅN TILL BUDGET FÖR FÖRDUMNING
av Jan Ivarson, 2016-04-14.

Media berättar om regeringens budget och kritiken lät inte vänta på sig, men allt är inte regeringens fel. Erik Ullenhag (L) sa att det är bra att befolkningen ökar.

Varför är det bra?

Gäller inte hållbar utveckling även för en befolkning eller är regeringar beroende av ökad befolkning, för att likt ett pyramidspel hålla ekonomin igång?

Politiker brukar tala om Sveriges globala ansvar och då är befolkningsökning ett problem vi inte bör bidra till. Ökande befolkning kommer äta mer kött. Det medför ökade utsläpp av koldioxid. Fast det gäller förstås inte invandrad befolkning. De äter ju inte i landet de lämnat.

Befolkningsökningen regeringen lånar till, medför fördumning på två sätt. Största delen av ökningen beror på invandring av personer med låg utbildning.

– Tio procent av landets befolkning, cirka en miljon, lever på försörjningsstöd, berättade en oppositionspolitiker.

En annan orsak till fördumning är att regeringen måste begränsa anslagen till högre utbildning, för att klara migrationens kostnader. Invandrare med dåliga svenskkunskaper försämrar undervisningen för alla elever genom tolkning som fördömer undervisningen.

Migrationsverket får 30 miljarder SEK i tilläggsanslag (!) och är nu en av landets mest penningkrävande verksamheter. Vårt svältfödda försvar får cirka 45 miljarder SEK.

I dag var både min fru och jag på vår vårdcentral för årlig kontroll, sedan bilen och katten klarats av. För något år sedan hade vi en vårdcentral i en tegelbyggnad inne bland igenvuxna åkrar. Min son döpte den till djungelstationen. Den fungerade så bra att en lades ner, men den har ännu inte byggts om till boende för asylsökare. En orsak man vara att tegelhuset saknar kommunalt VA.

Nu har den begränsade verksamheten inrymts i källaren till ett åldringsboende. Väntrummet är i en utrymningsväg från äldreboendet och takhöjden är låg men lokalerna är prydliga och duger.

Problemet är personalbrist. En sköterska skall klara av patientkontakt, ta betalt, ta prover och serva läkaren, då han är där två dagar i veckan. Sköterskan hinner inte ta mot telefonsamtal. Vill man ringa måste det ske till ett annat ställe i centralorten och då får man först svar om när man blir uppringd.

I väntrummet satt på morgonen cirka tio personer. De som bara skulle till sköterskan hade lärt sig ta nummerlapp från en rulle på ert stödräcke. Jag som skulle till läkaren behövde ingen lapp, utan blev uppropad.

I väntrummet uppstod lite prat och man började vädra missnöje med försämringen, samtidigt som man tyckte synd om den omtyckta sköterskan. I Djungelstationen fanns ett par kvinnor i vita rockar. En satt i en expedition som man i likhet med Ebberöds Bank, talade med genom en lucka. Nu finns ingen lucka, utan man får betala till den enda sköterskan medan hon kollar blodprover i ett ställ.

Missnöjet med personalbristen vädrades mest sedan jag lämnat, medan min fru var kvar. Annars hade jag påmint om vad som nyligen sas i radion. Bussar har inretts till vårdcentraler som söker upp invandrare. Där behövs personal. Sammantaget tycker jag:

– Vi har ingen anledning att klaga. De flesta av oss har röstat på partier som driver politik att ge våra skattepengar till andra länders befolkning. Då blir det så här.

 Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/442-forkastad-och-fornekad/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/444-sverige-vart-svunna-fosterland/

5 thoughts on “443. LÅN TILL BUDGET FÖR FÖRDUMNING

 1. Jag blir alldeles matt…. (ganska ofta nu för tiden). VARFÖR VILL VI DETTA? VARFÖR FORTSÄTTER VI ATT RÖSTA FÖR DETTA?? Detta är ju vansinne! Och det får fortsätta! Nä, vi har verkligen inte rätt att klaga, inte de 87% i alla fal. Vi 13% har all anledning i världen att klaga högljutt! Och det gör några av oss också. Resten vågar inte säga nåt, för då kan dom ju bli stämplade som rasister.
  Tack för en väldigt bra krönika, Jan Ivarsson! Jag sprider den vidare i många grupper, så att så många människor som möjligt får ta del av den. Trevlig helg!

  • Hej Eva!

   Jag är inte lika säker som du på att 87 % verkligen röstade på detta vansinne!
   Säkerheten i det svenska valdatasystemet är ju i närheten av noll!
   Se gärna denna fantastiskt välgjorda film, så blir det enklare att förstå hur skojeriet eventuellt kan fungera även i Sverige.
   Det handlar om stora miljardbelopp i förtjänst för vissa, om ena eller andra partikonstellationen bildar regering.

   Enligt min egen kontakt med Valmyndigheten så kan man bli mörkrädd för mindre.
   Våra riksdagspolitikers ointresse av att omöjliggöra framtida valfusk i det svenska valdatasystemet är oroväckande!
   Se mitt brev till samtliga riksdagspartier. INGET parti svarade!
   https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/33-brevet-till-riksdagspartier-stoppa-valfusket/

   Verkar allt ärligt och okay? Knappast va?

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Som vanligt mycket bra skrivet! Väldigt beskrivande och så ser det ut i många mindre orter. Det var länge sen det fanns en vårdcentral här. Så vi får välja. Antingen åka 1,5 mil åt ena hållet eller 2,5 mil åt andra för att komma till vårdcentral.

  Och nej. Vi ska väl inte gnälla för andras dumhet att rösta fram denna regering och dessa politiker. Sent ska syndaren vakna.. hoppas folk tar sitt förnuft till fånga i nästa val.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.