551. SKA VI PLOCKA KÖRSBÄR I MIN TRÄDGÅRD?


551. SKA VI PLOCKA KÖRSBÄR I MIN TRÄDGÅRD?
av Jan Ivarson, 2017-04-25.

Så börjar en gammal schlager som bland andra sjöngs av Drifters. Jag har tidigare föreslagit att arbetsföra invandrare skall erbjudas plocka bär och städa stränder och vägrenar. Det följdes av sedvanlig kritik om främlingsfientlig människosyn.

Nu är näringsminister Damberg och LO inne på samma tankar. Dessa ges stort utrymme i DN för att föreslå att invandrad skall plocka bär, i varje fall som DN ser förslaget. Mitt främlingsfientliga förslag har äntligen genomgått en socialistisk renhetsprocess och blivit politiskt korrekt.

När verkligheten tränger sig på kan man tvingas vända på både stenar och kappor. Förvandlingsprocessen från främlingsfientlighet till god socialdemokratisk politik är känslig. LO skriver inte direkt att invandrare skall plocka bär men Peter Wolodarskis DN uppfattar det så. Tidningen illustrerar det med en bild på bärplockning. Budskapet lindas in med cirka 1000 ord så att läsaren lätt missar poängen med bärplockning.

Tre citat ur DN:s artikel:

”Jobb som kräver kort eller ingen utbildning ska i första hand tillsättas med arbetslösa personer som redan bor i Sverige.”

”Studier visar också att inom yrken som städare, slaktare, och tidningsbud så har hela 20 procent en lön som ligger under försörjningskravet.”

”I dagens läge likställer lagstiftningen om arbetskraftsinvandring städare med it-ingenjörer. Det är inte rimligt…”

Om jag skrivit så hade det varit nedvärderande. Nu gläder jag mig åt en sen tillnyktring.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/550-genusoverskridande-varnplikt-med-undantag/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/552-ibland-har-avstand-betydelse/

1 tanke på “551. SKA VI PLOCKA KÖRSBÄR I MIN TRÄDGÅRD?

  1. Typiskt. Ett förslag är bara ”bra” när det kommer från dem som har makten, vare sig det är Damberg, LO eller DN. Fast jag föredrar nog att Ann-Christine Bärnsten sjöng den. Inte för att jag gillar låten, och hon var med sina 17 år på tok för gammal för mig. Hon förstod inte heller att texten anspelade på sex. Säkert ville många plocka körsbär tillsammans med henne.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.