271. ARBETSFÖRMEDLINGENS LIKHETER MED EBBERÖDS BANK


271. ARBETSFÖRMEDLINGENS LIKHETER MED EBBERÖDS BANK
av Jan Ivarson, 2015-04-18.

Arbetsförmedlingens (AF) generaldirektör Mikael Sjöberg har påstått att Sverige behöver cirka 100 000 invandrare per år under flera år framöver.
Trots stor arbetslöshet under flera år och gigantiska mångmiljarder skattekronor till Migrationsverket och Arbetsförmedlingen, försöker generaldirektör Mikael Sjöberg övertyga om att vi behöver fortsatt stor invandring för att klara framtida välfärd.
Uttalandet befäster intrycken av statsförvaltningens intellektuella förfall med politiserade myndigheter, som kan påstå vad som helst för att stötta regeringens politik. Media förblir tysta. De är glest bestyckade med ekonomer och lider av brist på objektivitet i migrationsfrågor.

AF:s generaldirektör vill påskina att AF utrett att vi behöver stor invandring för att få ökade skatteintäkter. Det är sant att ökad befolkning ger ökade skatteintäkter men även ökade kostnader. Kostnaderna talar AF lite om. Inom företag är det känt att man i längden inte kan importera varor och sälja dem under inköpspriset. Resonemanget för tankarna till Ebberöds bank.

Den välrenommerade ekonomen Tino Sanandaji smular sönder Sjödins påståenden. Sanandaji är bland annat civilekonom och Ph. D. i nationalekonomi från University of Chicago.

Sanandaji undrar varför AF ger ut skräprapporter och ger en ledtråd. Generaldirektör Mikael Sjöberg utnämndes av Reinfeldts regering. Han är socialdemokratisk politiker som suttit i SSU och LO och är Göran Perssons kusin. Sjöbergs utbildning är tvåårigt fordonsgymnasium.

AF-rapporten är en osammanhängande smörja, men det värsta är att den används som evidens för välfärdens finansiering, menar Sanandaji.

Den som vill ta del av Sanandajis analys med siffror och diagram, kan läsa bloggen AMS-Trams på
http://www.tino.us/category/blog/.

Jan Ivarson
politiskt oberoende

1 tanke på “271. ARBETSFÖRMEDLINGENS LIKHETER MED EBBERÖDS BANK

  1. Hmm…tvåårigt fordonsgymnasium?
    Jag har tre års studier av Guppyfiskars parningslekar i mitt akvarium!
    Var kan jag bli Generaldirektör?
    Jag räknar med en påringning från regeringen omgående, med ett fett erbjudande!

    Tack Jan för att du hjälper till och synliggör Sveriges vansinne!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.