620. NÄR MAN INTE VILL REDOVISA VARFÖR


620. NÄR MAN INTE VILL REDOVISA VARFÖR
av Jan Ivarson, 2018-04-16.

Socialförvaltningen i Lysekil går back 19 miljoner kronor.

Om ett byggprojekt fördyrats mycket brukar man förklara varför, som att huset utökats, ändringar gjorts eller grundläggningen blivit dyrare än förväntat.

Då det gäller soc. Överskridande, lämnas ingen förklaring. Det signalerar att det rör sig om kostnader, som goda svenskar inte bör tala om. Det skulle kunna vara stötande, sätta grupp mot grupp och rent av gynna fientliga krafter.

När man inte får veta varför kostnaderna ökat väsentligt, blir vi hänvisade till gissningar. Min gissning är att det ligger något i vad en politiker menar, att budgeten baserats på föregående års budget utan hänsyn till ändrade förutsättningar.
Utan hänsyn till att statliga bidrag inte är eviga för kommunplacerade invandrare. Obehagliga fakta politiker helst skjuter på framtiden.
Hur skulle en socialnämnds politiker tidigare år haft mod att motivera en jätteökning av anslaget p. g. a migrationspolitiken? En omöjlig tanke i dagens Sverige.

Regeringen har orealistiskt förutsatt, att invandrare kan försörja sig själva efter två år. Statistik visar att det tar nio år innan hälften har jobb, delvis med subventioner.
Kommunpolitiker har inte vågat ha en annan mening i budgetarbetet. Nu kommer kostnaderna. Är det så eller finns andra förklaringar? Kommunledningen bör förklara.

Med det nya underskottet, är det framsynt att kommunen avbrutit byggande av ett nytt äldreboende. Alla områden måste nu vidkännas nerdragningar och äldrevården är ett som måste bidra.
Kanske närmar vi oss vad som skett i en annan kommun, som dragit in sötningspiller till de gamlas kaffe. Men Sverige är ju ett rikt land har det sagts, så vi har väl ännu råd att sockra kaffet, åtminstone ett valår.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/619-grundlagsandring-for-censur/  

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/621-arbete-skall-lona-sig/

1 tanke på “620. NÄR MAN INTE VILL REDOVISA VARFÖR

  1. Hej besökare!

    Kan någon av er berätta varför ni har så svårt att kommentera alla kanonbra krönikor här?
    Förstår ni inte hur viktigt det är för våra fantastiska krönikörer, att få lite feedback på det de skriver?

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.