309. DÖLJANDE JOURNALISTIK


309. DÖLJANDE JOURNALISTIK
av Jan Ivarson, 2015-07-29.

I förra århundradet hade Sverige grävande journalistik. Den har ersatts med döljande journalistik och misskrediterande artiklar om de som vill lyfta på lock.

Vill man veta hur det står till i landet är man hänvisad till nya Internettidningar. Därför växer Internettidningar och bloggar. De läses av fler samtidigt som gammelmedia minskar och tvingas till uppsägningar.

Det finns flera förklaringar till gammelmedias tillbakagång. En är att många inte har tid eller vana att läsas längre artiklar. Idag serveras korta nyheter varje timme. En annan förklaring är medias politiska vinkling och systematiska döljande av nyheter som inte passar medias värderingar. Gärningsmän beskrivs som ´män i 30-årsåldern´ även om bättre signalement finns. Det vill folk inte betala för.

Bättre nyheter kräver starka högerpolitiker. De är bakbundna eller indoktrinerade och sätter karriären framför väljarna. De har att välja på att sitta kvar, lämna politiken eller gå över till (SD) som är landet enda oppositionsparti.

Läget är likartat inom (S). Ett ljus i mörkret är JOHAN WESTERHOLM som driver nättidningen ledarsidorna.se. Han är f. d. underrättelseofficer och har studerat politisk islam. Westerholm är socialdemokrat och medlem i partiet. Det är ett under att han inte uteslutits efter alla kritiska artiklar han skrivit. En förklaring kan vara att han inte har politiska uppdrag.

Westerholms senaste artikel Svindlande affärer är bra exempel på vad dagstidningar inte rapporterar. Han berättar om Granhedsgården AB som nekats starta asylboende av Migrationsverket, trots brist på boenden. Granhedsgårdens utvecklingschef Mustafa Tumturk, hoppas det skall lösa sig.

Westerholm skriver bl. a.:
– Efter att folkbildningsinstitutet Ibn Rushd överlåtit ena hälften på stiftelsen ”Islamiska Förbundet i Sverige”, IFIS, så har den andra halvan lagts i ett med IFIS samägt bolag. Insynen i verksamheten är minimal med kombinationen stiftelse och aktiebolag samtidigt som verksamheten finansierats med skattemedel avsett för folkbildning men som gått till kapitaluppbyggnad.

Omar Mustafa är VD i Granhedsgården och förbundsrektor för Ibn Rush och tillika ordförande i för ISIS.

Westerholm berättar att Mustafa hade en kort tid i (S) partistyrelse och fortsätter:
– Det blir inte mindre pikant av att Mustafa Tumturk är utvecklingschef för Granhedsgården och har nätverk in i regeringskansliet.

Tumturk är svåger med Mehmet Kaplan, Löfvens bostads- och stadsutvecklingsminister.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.