160. ÄR SVENSK VÄLFÄRD MÄNSKLIG RÄTTIGHET?


160. ÄR SVENSK VÄLFÄRD MÄNSKLIG RÄTTIGHET?
av Jan Ivarson, 2014-09-19.

I det senaste valet till riksdagen har (SD) blivit Sveriges tredje största parti. Därför kräver (SD) att traditionsenligt få tillsätta posten som andre vice talman. Det möter motstånd hos andra partier som menar att (SD) inte är som andra partier. Hur stor andel representerar andra partier?

Ett partis åsikter delas främst av deras väljare. Inget parti gillas av alla väljare.

(MP)s språkrör Åsa Romson sa i TV att (SD) inte står för mänskliga rättigheter. Vad menar hon med det?

Menar hon att det är en mänsklig rättighet att alla skall ha tillgång till svensk social service och välfärd?

Den som vill utestänga ett parti bör tydligt förklara grunderna. Hittills har vi hört diffusa påståenden om värdegrunder. Romson bör förklara vad som menas med gemensam värdegrund. I retoriken har den blivit gemen värdegrund.

Sju partier försöker intala väljarna att krav på minskad invandring är det samma som rasism. En orimlig uppfattning som innebär att alla andra länder i så fall är rasistiska. Sveriges invandring är per capita bland de största i världen, mångdubbelt större än i andra nordiska länder.
Svenskar är nu i minoritet i Malmö som har usel ekonomi. Om politikers påstående var sanna borde Malmös ekonomi vara på topp.

Sverige behöver många talmän i skolorna som lär eleverna svenska och att räkna.

Med nuvarande invandring kommer svenskar att vara i minoritet om några årtionden i hela landet. Då finns inte det Sverige vi nu känner. Vi kommer likna läder som Jordanien och Libanon och ha en ekonomi på deras nivå.
Vill svenskarna ha det så?

Jan Ivarson

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.