383. ORDNAD DEBATT FÖRUTSÄTTER TROVÄRDIG JOURNALISTIK


383. ORDNAD DEBATT FÖRUTSÄTTER TROVÄRDIG JOURNALISTIK
Svar på ledaren, ”Någon jävla ordning ska det va´ i en debatt”.
av Jan Ivarson, 2016-01-07.

I en bra ledare i Bohusläningen av Susanne Nyström kan man läsa hur en debatt bör gå till och att mycket som skrivits i flyktingfrågor varit förskräckligt. Hon skrev att normalbegåvade personer sansat bör kunna diskutera frågor, även om de har olika uppfattningar.

Det mesta kan jag hålla med om men inte: Det handlar inte om gott eller ont, moraliskt eller omoraliskt, höger eller vänster.

Jo det gör det! Det handlar om allt detta, men för den skull bör diskussionen vara måttfull. Till det kan journalister bidra. En stor del av journalistkåren har lagt grunden för en oseriös debatt i migrationsfrågor.
De vill inte acceptera att det finns folk som inte vill ha stor invandring, i synnerhet inte från länder med andra värderingar. Det är fullt legala åsikter i en demokrati men som inte respekteras i media.

Kritiker misstänkliggörs systematiskt i press, radio och TV. Ofta hör man förklenande epitet om Sverigedemokraterna, som ”det främlingsfientliga partiet” och dess sympatisörer kallas ”högerextrema”. Sådana epitet bör inte användas om ett av landets störta partier. Det förekommer sällan om vänstern. (SD) behandlas ofta i media som paria. Sällan läser man ”det skattefientliga partiet” om (M) eller ”det försvarsfientliga partiet” om (MP).

Media och public service vänstervinklar nyhetsförmedlingen och förtiger negativa invandringsrelaterade nyheter. Nyligen sa en reporter i SR P4 med anledning av regeringens ID-kontroll, att den är olycklig för den försvårar för utlänningar att ta sig till Sverige. Att det är orsak till ID-kontrollen kommenterades inte, eller att folk redan tvingas bo i tält.

Journalister som ensidigt kommenterar det de skall bevaka, förbättrar inte debattklimatet. De tvingar bort debatten till nya media där brist på resurser medför överdrifter av gräsrötter som ser äldreboenden tömmas för att ge plats åt friska utlänningar.

Vi behöver en objektivitetscertifierad journalistkår som släpper fram kritik av migrationspolitiken utan personliga politiska vinklingar. När allmänheten upplever det, kommer det avspegla sig i samtal och på Internetmedia som har vuxit fram i brist på journalistisk ärlighet i etablerade media.

För övrigt anser jag det är tillräckligt om sextonåringar får rösta i Melodifestivalen.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 tankar på “383. ORDNAD DEBATT FÖRUTSÄTTER TROVÄRDIG JOURNALISTIK

 1. Jan
  Du har verkligen hittat vår värdelösa journalistkår med sim kulturmarxistiska agenda som retar folk till vansinne.
  Det finns en oerhört skicklig oldman i Gävle (Olle Ljungbeck) som kritiserar Stefan Löfven för att han inte respekterar FN:s regelverk, men han är fel ute!
  Det har väckts en protest mot FN, som för oss bakom ryggen och har idag Bilderbergarnas direktiv att följa.
  Men hur vore det att ta reda på vad som händer i FN som de flesta aldrig har hört talas om, vilket nu ska göras som ett måste, för att få läsarna på rätta tankar, om vilken skum värld vi lever i!
  Denna film som berättar om FN:s NÄR VAR HUR är uppenbart skrämmande som Professor Walter Weith kan intyga oss om!

 2. Helt rätt, Jan Ivarson, bra skrivet. Att media ständigt för fram vänstervinklade nyheter gör att hela befolkningen (utom de som tänker själva) blir helt hjärntvättad. Det är fullkomligt livsfarligt! Denna hjärntvätt kommer sänka hela detta landet. Det är ren skam att vi misshandlar det fina land som vi fått i arv av våra förfäder, på detta viset. Hur kommer det Sverige vi lämnar vidare till kommande generationer se ut?! Är det inte dags för ett folkuppror snart för att få stopp på detta??

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.