509. DÖRR PÅ GLÄNT I ÅSIKTSKORRIDOREN


509. DÖRR PÅ GLÄNT I ÅSIKTSKORRIDOREN
av Jan Ivarson, 2016-11-08.

I Göteborgs-Posten skrev nyligen Alice Teodorescu i en ledare, att den oro folk känner i Sverige inte handlar om höger och vänster. Folk oroar sig för att vi inte mer har ett fungerande rättsväsende och ett försvar som är värt namnet. De ser hur museer förvandlas till normkritiska utställningar, förfäras över att lämna sina barn till genusdagis och funderar över kvoterade bolagsstyrelser.

När jag hör talas om kvoterade bolagsstyrelser tänker jag på att i asfaltbranschen finns få kvinnor som jobbar utmed vägarna. De få jag sett har varit trafikvakter. Ännu har jag inte sett någon kvinna som hämtat sopor.
– Låt ropen skalla, kvinnliga återvinnare åt alla! (Fi-slogan vi aldrig får höra)

Teodorescu analyserar orsakerna på lättförståeligt sätt. Många frågar varför det inte gjorts tidigare. Förklaringen är att sanningar om migrationspolitikens negativa konsekvenser systematiskt förtigs av gammelmedia.
G-P är ett undantag med dörren på glänt.

Sedan en tid tillbaka har G-P knutit Teodorescu till sin redaktion. Det skedde inte utan konvulsioner. En redaktör som länge skrivit vänsteråsikter slutade. Högeråsikter stod han inte ut med skrev han i sin avskedsartikel.
Läsekretsen hade i åratal fått stå ut med sådana som han och upplagorna är sjunkande. Den ansträngda ekonomin i moderbolaget Stampen som G-P ingår i, tvingade kanske fram en förändring under galgen för mer sanningsenlig beskrivning av verkligheten.

Reinfeldts (M) politik lyfts fram i verklighetens ljus.
Nyligen påstod Reinfeldt att han anklagas för att inte redovisa invandringens kostnader, men undrar varför kritikerna inte redovisar intäkterna, underförstått att de är större än kostnaderna.

Problemet är bara att Reinfeldt har fel, enligt Teodorescu. Minst var fjärde utrikesfödd är arbetslös i 147 av Sveriges 290 kommuner.

Reinfelds argument är ovärdigt en hög politiker. Få har undgått att migrationspolitikens kostnader är mångdubbla försvarsbudgeten.
Reinfeldt borde veta att det inte är väljarna som skall redovisa migrationspolitikens utgifter och intäkter. Det är regeringen men Reinfeldt lade locket på, medveten om att siffrorna skulle tala mot hans politik.
Det skulle blivit för mycket för svenska folket om de delgavs sanningen.
Det är skrämmande att vår förre statsminister uppvisar så dålig bild av verkligheten, särskilt som han var ledare för ett parti som gör anspråk på ekonomiskt förstånd.

Gränskontrollerna skall förlängas några månader har regeringen bestämt. Tror man folkvandringarna upphör då eller att EU får ordning på de yttre gränserna? Regeringens beslutsvånda och interna problem med (MP) är uppenbar.

Miljöpartiet vill ha öppna gränser. Hur skall dessa ansvarslösa stollar få fram bostäder, vård, sysselsättning (arbete är inte att tänka på) och försörjningsstöd, om befolkningen ökar med hundratusen, ungefär som Bohuslän, år efter år? Är det hållbar lösning?

Hur många dagar utöver de först utlovade 100 behövs för att få ordning på skolan med nya tolkar och hemspråksundervisning i hundratalet språk, som få hört talas om?
Inte ens hälften av de som frivilligt läser SFI – Svenska För Invandrare, blir godkända. Få av dem kommer bidra med överskott till folkhushållet under sin livstid.
Hur skall regeringen med miljöpartiet få bukt på stenkastning, bränder, mord och samtidigt återgång till massinvandring?

På SVT1 säger man att i Skåne är det brist på mordutredare. Nytt framtidsyrke att satsa på med genusperspektiv vid Södertörns Högskola?

Föga hållbar befolkningsökning skall stärka landets ekonomi med drömmar som påminner om pyramidspel. Det mesta av våra livsmedel importeras. Vi kan bara odla grönsaker några få veckor. I övrigt är vi hänvisade till kött och rotfrukter, med julgrisen som höjdpunkt. Låt oss hoppas nysvenskar som grupp tjänar så mycket på riktiga jobb att de kan betala sin andel av importen av livsmedel och andra importvaror de vill ha.

I Sydeuropa dricker svenskar gärna Husets Vin. I Sverige bör regeringen ge kulturbidrag för vi lära nysvenskar äta Husets Svin. TV kan göra reklam för dagliga matprogram med in(hemska) råvaror. Gärna med en kock med utländsk dialekt, för att krydda anrättningen med integration.

Som fyrtiotalist funderar jag på när svenska folket tappade förståndet och hur det gick till. Jag tror den eran inleddes med Olof Palme. Det var då TV-programmen fylldes med vänsterpropaganda. Jag skrämdes när jag såg mina barn leka som de sett på TV. Det är i den generationen många vuxna nu tror att vi kan ge allt åt alla.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/508-hjarntvattad-journalist/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/510-socialdemokratins-laglonestrategi/

8 thoughts on “509. DÖRR PÅ GLÄNT I ÅSIKTSKORRIDOREN

 1. Mycket skarpt och bra som vanligt av Jan Ivarsson. Han har ett vaket öga! Jag har delat och spridit till mina vänner. (Y) 🙂

 2. Hela systemmediapressen är i ”konvulsioner” nu när deras agenda- och kampanjjournalistik passar allt färre läsare. Skulle gärna läsa en kommentar om att det dåliga presstödet nu planeras att ändras till ett diktatoriskt mediestöd till alla som delar regeringens värdegrund, men som kommer att förvägras dem som har fel åstiker, och vägrar skriva under på Allas-Lika-Värde-doktrinen som kräver att mediet har blandade raser i sina redaktioner (Vita räknas dock inte som ras, enligt samma regering, så vita kommer inte att behöva ingå på redaktionerna).

  • Hej Fredrik!

   Ja, detta verkar bli den nya ryggdunkarklubben där man får mediestöd om man tycker som tyckareliten.
   Ganska festligt detta med den felöversatta FN-deklarationen om
   människors lika värde.
   På engelska stod det DIGNITY, vilket inte betyder värde…hehe!
   ”All human beings are born free and equal in dignity and rights”.

   Alla tycker väl säkerligen att en Nobelpristagare i medicin har samma
   värde som en massmördare, så länge de slipper umgås med dem bägge! 🙂

   Ibland funderar jag över om hjärnan är avstängd på dessa krakar som
   bestämmer vidden på åsiktskorridoren?

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.