423. RÄDDA FÖRENINGAR


423. RÄDDA FÖRENINGAR
av Jan Ivarson, 2016-02-29.

I Sverige är många rädda för att säga sin mening. I synnerhet om det gäller migrationspolitiken. Föreningar har anpassat sig till rådande förhållanden.

Skaftö Öråd
Jag har länge varit medlem och är suppleant i styrelsen i för ideella föreningen Skaftö Öråd, vars uppgift är att verka för Skaftös bästa.
Vid ett möte jag inte deltog i, beslöt styrelsen att föreningen skall verka för integration trots att inga invandrare finns.
Jag anser det är att bjuda in invandrare. En viktig fråga är då om invandring är positiv eller negativ för ön.
Min uppfattning är att den är negativ och därför är beslutet i strid mot föreningens syfte.

Jag skrev en artikel i frågan på föreningens hemsida men den togs bort efter någon dag. Jag hade inte agerat i linje med förenings värdegrund skrev ordföranden, fast någon sådan inte har formulerats.
Värdegrund åberopas numera i Sverige i brist på sakliga argument.

För att få veta om kommuninvånarna anser att invandring är en tillgång eller en belastning, som styr vad föreningen skall syssla med, skrev jag även en artikel på Facebook under Oberoende politisk diskussionsgrupp i Lysekil, Sotenäs.

Kommentarerna blev entydiga. Jag är en suspekt person. Glädjande för mig var att ingen ansåg invandring är en resurs, utan underförstått en belastning som alla måste dela på. Ett framsteg i mitt tycke.
Inte länge sedan invandring ansågs lönsam.

Nu menar man att hela landet solidariskt bör förstöras jämlikt. Det har jag förståelse för, men tycker man kan göra undantag. Vill minnas att polisen avvisade EU-migranter då de ville slå sig ner i Kungsträdgården i Stockholm. En referens så god som någon.

Skaftö är trots broförbindelse en avfolkningsbygd, men kan genom sin vackra natur attrahera inflyttning. Kommunen har satsat på inflyttning med nya planområden.
Äldre kan vilja lämna storstaden för lugnare liv och familjer som vill att deras barn skall gå i en skola där de flesta talar svenska, kan tänkas flytta till Skaftö.
Det riskerar vi gå miste om, ifall ön får dåligt rykte som andra delar av kommunen. Det finns en Facebooksida med det namnet Skaftö – Västkustens Pärla, mer om den nedan.

På Facebook infördes en kommentar, att Ivarson får stå för sin åsikt och den har inget med Örådet att göra. Nej, jag är ju bara medlem och suppleant i styrelsen.

Staten ger årliga miljarder kronor till invandrares försörjningsstöd. Pengar sätts in på ICA-kort. Mottagarna betalar ingen eller lite hyra. Därför går merparten av skattebetalarnas miljarder via invandrare till handeln.

Facebooksidan Skaftö – Västkusten Pärla
Sidan visar trevliga bilder över Skaftö men har även texter om vad som är på gång. Därför skrev jag en artikel och bad folk tala om vad de tycker om att få invandrare till ön och om de har förslag till var invandrare kan bo. Efter några timmar var artikeln borttagen.

Villaägarnas Förening
Sedan årtionden är jag medlem i Villaägarnas Förening. Förutom tidningen Villaägaren har föreningen hemsidan villaagarna.se.
Hemsidan har en rubrik Rådgivning. Där kan medlemmar ställa frågor, uppdelade på ämnen som Juridik, Energi, VVS. Frågorna kan besvaras dels av föreningens experter, dels av medlemmar under skilda rubriker.

Med ambition att hjälpa villaägare har jag under några månader svarat på frågor, främst om Energi och VVS. En dag blev jag uppringd av en dam hos Villaägarna. Hon undrade om det var jag som skrivit många kommentarer och att jag verkade kunnig på VVS.
– Jo, det är jag.
– Vi undrar om du kan skriva att du inte är vår expert utan en medlem så det inte blir missförstånd.
– Det är onödigt för ni har skilda rubriker för expertsvar och från medlemmar.

Jag misstänkte att orsaken var min senaste kommentar men ingen av oss nämnde den. Efter samtalet kollade jag. Kommentar hade tagits bort. Både frågan och kommentaren uppfyllde inte PK-krav.

En medlems fråga:
”Hej, har nyligen fått veta att det kommer att skapas ett boende för ensam kommande flyktingbarn i åldrarna 15-18 år i villaområdet där vi bor. Vi och ett flertal grannar vill inte att detta skall ske.
Vad kan man göra åt det?”

Mitt svar, så gott jag minns i efterhand:
”Ni bör rösta på Sverigedemokraterna.
Om ni inte gjort det får ni gilla läget, hälsa asylsökarna välkomna och glädja er åt berikning med ny kultur.”

Efter någon dag var även frågan borta.

Konklusion
I dagens Sverige har medborgare, föreningar och företag blivit rädda för att nämna ord som invandring och migration, än mindre framföra synpunkter som rör dessa ord.

En god svensk förväntas tyst acceptera vad makthavare bestämmer i migrationspolitiken.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/422-lagutbildade-kraver-ny-typ-av-arbeten/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/424-finns-verkligen-islamofobi/

4 tankar på “423. RÄDDA FÖRENINGAR

 1. Tragikomiskt läsning hur åsiktsförtrycket likt en diktatur Nordkorea Light härskar i Konungariket Sverige.

  • Mindre av intresse men dag och klockslag för mitt ”inlägg” stämmer inte. Det skedde den 29/2 c:a kl. 17-55

   • Hej Kenny!

    Det beror sannolikt på att jag bor på Filippinerna med 7 timmars tidsskillnad jämfört med Sverige.
    Din första samt andra kommentar som ny här på Honesty4u måste nämligen godkännas av mig innan din kommentar publiceras på sidan.

    Det viktiga i detta sammanhang är inte när utan vad du skrev och där kan jag bara hålla med dig till fullo dessvärre!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.