605. – ”JAG ÄR ASYL”


605. – ”JAG ÄR ASYL”
av Cornelia Dahlberg, 2017-12-18.

Nu är tiden som folkvald i Svenska kyrkan slut och jag är på avslutningshumör med några förhoppningsvis avslutande glimtar därifrån.

Sista stiftsmötet inleddes med predikan av en nyanställd kaplan. Hon hade funderat mycket på de olika varianterna där Jesus säger – Jag är…  t.ex. vinstocken, ur Johannesevangeliet. Så ställde hon den retoriska frågan: – Vad skulle Jesus säga om han kom till jorden idag? Konstpaus och så kommer hennes slutsats:

– Jag är asyl.

Hon förtydligade att hon menade som fristad, men det hjälpte inte mycket. Fristad åt vem? Åt den växande samlingen importerade kriminella så klart, Svenska Kyrkans skyddslingar, våldtäktsmän, äldrerånare med flera eller menade prästen kanske fristad åt våldtäktsoffren? Både du och jag vet vilken grupp Svenska Kyrkan väljer åt sin fristad.

– ”Jag är Satan” vore för alla dessa offer en mer sanningsenlig innebörd av prästens predikan. Eller varför inte – ”Jag är Politik”.

Jag skrev ingen motion till årets Kyrkomöte, men där hade jag ju haft ett ämne:
Förslag till byte av namn från Svenska Kyrkan till Satanspolitiska Kyrka. Det hade nog blivit lika många bifall, as usual.

Jag har skrivit 3 seriösa motioner till Kyrkomötet:

Orsaken till flyktingströmmarna– läs den!

Chemtrails – någon kyrklig skrev på tal om den – ”Arma svenska kyrka”

Solceller på kyrktak

I bloggen #Vardeljus beskriver 300 kvinnor, med anledning av #Metoo, om sexuella övergrepp inom kyrkans värld. Bl.a. att de verkar vanligare där än på andra platser. Jag tänker ofta på beskrivningarna om Romarriket som gick under av dekadens. – Jag är Kåt. – Jag är Snuskig.

På Kyrkomötet diskuterades livligt frågan om att göra Gud typ jämlik, genom att ta bort ”honom” eller ”fader” ur vissa liturgiska texter. De politiserade feministerna är en stark drivkraft inom Svenska Kyrkan. Skribent i Kyrkans tidning tog för övrigt till uttrycket ”icke-män” för att beskriva oss kvinnor och annat könlöst. Temat är minst sagt poppis i Svenska Kyrkan. Begreppet Fader är på Kyrkomötet i det stora hela liktydigt med kön. Det verkar som många ledamöter tänker på kuk när de hör ”fader”.

Att begreppet skulle kunna innebära en djupare sanning, innebära en beskrivning av skapelsen, en del som vi alla har inom oss oavsett vad vi har mellan benen, som Yin och Yang, dit når inte tankarna hos dessa ledamöter.

I och för sig kan man ju tycka det vara hedervärt att dessa folkvalda försöker höja blicken från mellanbenenområdet, men att ersätta begreppen med diverse konstlade omskrivningar eller uteblivanden blir helt enkelt löjligt. Rytmen, det musikaliska, den spirituella känslan i de liturgiska texterna håller sakta men säkert på att avvecklas för att ge plats åt ett banalt, politiskt korrekt skelett.
Vem orkar lyssna?
Det är lika andefattigt som ledamöterna som enligt parti- eller gruppiska voterar för att förvirra kyrkan.

Varför inte höja blicken från mellanbenen genom att be dekadenta politiker gå tillbaka till politiken, till sin romerska arena!? ”Skomakare bliv vid din läst”, som det heter.

Kyrkan är mycket rik och senaste tillskottet av icketroende politisk pamp, rättare sagt så var hon icketroende för 4 år sedan, men höga positioner och arvoden kan som vi alla vet göra underverk så vips har hon blivit troende – Margareta Winberg voila, som nu tagit plats i Kyrkostyrelsen.

Förre LO-pampen, med av media uppmärksammade smaklösa arvodesnivåer, sitter självklart kvar i kyrkans toppskikt, Wanja Lunby-Wedin. Sossarna är här för att stanna, i frihet från diverse piskor andligt bildade göre sig icke besvär.

Avslutningsvis några talande siffror:

Ca 80 % av Kyrkomötets ledamöter gav sitt stöd till den nya kyrkohandboken.

Församlingar som prövat den nya handboken innan beslut fattats av dessa ”folkvalda” har visat sig till ca 75 % vilja behålla den ”gamla” handboken från 1986, d.v.s. ansåg den nya vara undermålig. Hör du parti- eller gruppiskan vina över Kyrkomötets ledamöter?

Debattör i Kyrkans Tidning menade angående den omarbetade kyrkohandboken innan omröstningen på Kyrkomötet att … ”vilken förtroendevald vill rösta igenom ett material som inte kommer i närheten av 50-procentigt stöd ute i det levande gudstjänstlivet?” Vackert sagt men ack så naivt. Vakna och begrip att vi lever i en demokratur, en skendemokrati, inte bara i den dekadenta svenska politiken utan på exakt samma vis i kyrkan. – Jag är Politik.

Antalet folkvalda ledamöter i Kyrkomötet som representerar församlingarna, fotfolket, ”det levande gudstjänstlivet” i Svenska Kyrkan, visar sig speglas av snarare de omvända siffrorna. En minoritet av ledamöterna representerar församlingarna:

27 ledamöter röstade för att den nya kyrkohandboken skulle återremitteras till kyrkostyrelsen, medan 202 ledamöter ville införa den.

Fotfolket tystas av toppen i makthierarkin, men precis som i svensk politik i övrigt så når den vetskapen antagligen aldrig fram till det manipulerade folket. I toppskikten förvrids och förvrängs all sanning till rent ordbajseri, som tillåts härska över det sovande folket.

Till dig som insett att ett medlemskap = ekonomiskt stöd till den politiserade kyrkan är rent destruktivt ifall du vill skapa fred, så avslutar jag med länken för utträde:

Gå ur Svenska kyrkan på 10 sekunder här.

 Tidigare beskrivningar av Svenska kyrkan här i bloggen:

Rösta i kyrkovalet 2017

Ge hotade kristna trygghetsboenden

Liten kyrkrapport

Vi är trötta

Svenska Kyrkan kampanjar för fler flyktingar

Kyrkan en spegel av vår politik

Ny chefredaktör

Luther

Biskopars löner

Svenska Kyrkan

Cornelia Dahlberg

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/604-valstandsminskning-tvingar-fram-andrad-politik/  

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/606-aldersbestamningar-med-vuxenperspektiv/

 

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.