394. (3) VAD ÄR DET SOM HÄNDER I VÄRLDEN OCH EUROPA IDAG?


394. VAD ÄR DET SOM HÄNDER I VÄRLDEN OCH EUROPA IDAG?
Del 3 av 4: ”Ett Mönster”
av Thomaz Wiberg, 2016-01-21.

Låt oss ta en titt på händelserna det senaste årtiondet och se om du kan upptäcka ett mönster.

I Libyen var Gaddafi inne i en process att organisera ett antal afrikanska länder för att skapa en guldbaserad valuta som skulle heta Dinar vars syfte var att ersätta dollarn i den regionen.

USA och NATO-styrkor hjälptes åt att destabilisera och avsätta den Libyska regeringen år 2011 och efter att ha tagit kontroll över regionen, så avrättade de USA-stödda rebellerna Gaddafi och omedelbart upprättades en centralbank i Libyen.

Iran har aktivt kampanjat för att få bort dollarn från oljehandeln under en längre tid nu.
Och det säkrade nyligen avtal för att börja handla sin olja i utbyte mot guld.

Som gensvar har USA:s regering med stormedias assistans försökt att bygga upp ett internationellt stöd för militärt anfall med förevändningen att förhindra Iran att bygga kärnvapen.

Under tiden har de infört sanktioner, som USA:s tjänstemän öppet medger syftar till att bryta ner Irans ekonomi. Syrien är Irans närmaste allierade och de är bundna till varandra genom ömsesidigt försvarsavtal.
Detta är länder som för närvarande är inne i en process att destabiliseras genom dold assistans från NATO och även om Ryssland och Kina har varnat USA att inte blanda sig i, så har Vita Huset gjort uttalanden de gångna månaderna som indikerar att de överväger en militär intervention.

Det borde vara klarlagt att militär intervention i Syrien och Iran inte är något som övervägs, det är en fullt färdig slutsats. Precis som i Irak och Libyen arbetar USA aktivt för att skapa ett sammanhang som ger en diplomatisk täckmantel, för att kunna göra det de redan har planerat.
Motivet bakom dessa invasioner och dolda operationer blir tydligt när vi tittar på dem i ett helhetsperspektiv och knyter ihop trådarna.

De som kontrollerar USA förstår att även om bara ett fåtal länder börjar sälja sin olja i annan valuta, så kommer det att starta en kedjereaktion och dollarn kommer att kollapsa. De förstår att det finns ingenting annat som upprätthåller dollarns värde i dagsläget och det förstår även övriga världen.

Men hellre än att acceptera att dollarn är nära slutet av sin existens, så har makthavarna skapat en beräknande strategi.
De har beslutat att använda rå styrka med militära medel för att krossa varje motståndskraft i Mellanöstern och Afrika.
Enbart detta vore illa nog, men vad du behöver förstå är att detta inte kommer att sluta med Iran.

Kina och Ryssland har uttalat offentligt, att de under inga omständigheter kommer att tolerera en attack mot Iran eller Syrien. Iran är en av deras huvudallierade, en av de sista oberoende oljeproducenterna i regionen. De förstår att om Iran faller, så finns det inga möjligheter att undkomma dollarn utan att gå i krig men än så länge trycker USA på trots alla varningar.

Det vi bevittnar här just nu är en vägriktning som leder rakt mot det otänkbara.

Det är en vägbana som stakades ut för flera år sedan med full medvetenhet om de mänskliga konsekvenserna. Men vem var det som ledde oss in på denna bana?
Vilken sorts psykopat är villig att avsiktligt starta igång en global konflikt som kommer leda till miljontals döda enbart för att beskydda värdet på en pappersvaluta?

Det är helt uppenbart inte presidenten. Beslutet om att invadera Libyen, Syrien och Iran togs långt före Obama dök upp i rampljuset. Och så här långt utför han sitt uppdrag precis som marionettdockorna före honom.

Vem är det då som drar i trådarna?
Ofta så hittar man svaret på denna typ av frågor genom att ställa en annan fråga; Cui bono?
Vem tjänar på detta?

Uppenbarligen så är det de som har makten att trycka dollar ur tomma intet som har mest att förlora om dollarn faller. Sedan 1913 har den makten funnits hos Federal Reserve (USA:s centralbank).
Federal Reserve är en privat egendom som ägs av en sammanslutning av de mäktigaste bankerna i världen. Männen som kontrollerar dessa banker är de samma som drar i trådarna.

För dem är detta bara en lek. Ditt liv och livet hos dem du älskar är bara spelpjäser på deras schackbräde, och liksom en bortskämd fyraåring som välter omkull spelbrädet på golvet när hen börjar förlora, så är makthavarna villiga att starta ett Tredje Världskrig för att behålla kontrollen över det globala finansiella systemet.
Detta är spelet om den nya Världsordningen.

Minns detta när dessa krig utvidgas och accelererar. Minns detta när din son eller din grannes son kommer hem i en liksäck. Minns detta när de pekar finger mot en ny syndabock.
Galningarna som styr detta skådespel, kommer ta det hela så långt som du tillåter dem att göra.

Thomaz Wiberg
Politiskt obunden fritänkare

Länkar till övriga delar av denna krönika i fyra delar:
Del 1 av 4: ”USA:s inblandning.”
Del 2 av 4: ”Kapprustningen”
Del 4 av 4: ”Hur lång tid har vi på oss?”

1 tanke på “394. (3) VAD ÄR DET SOM HÄNDER I VÄRLDEN OCH EUROPA IDAG?

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.