297. GAMMAL POLITIK DUGER INTE


297. GAMMAL POLITIK DUGER INTE
av Jan Ivarson, 2015-07-09.

Fp-ledaren Jan Björklund intervjuades i TV4:s morgonprogram.
– Vi kan ju inte gå till val på det program vi hade i förra valet. Det behövs förnyelse, sa han.
En klok insikt Björklund borde fått för länge sedan. Jag är tveksam till hur djupt den sitter i hans medvetande.

I den viktigaste frågan om migrationspolitiken, är Björklund sannolikt inlåst. Vi kommer åter att få höra om behovet av invandrad arbetskraft, oavsett hur stor arbetslösheten blir och hur stor nytta något tusental invandrare haft för Sverige i förra århundradet. Vi får veta hur många läkare som invandrat (från europeiska länder) men lite om nyttan med tiotusentals lågutbildade och analfabeter, som utgör huvuddelen av invandrarna.

Det blir intressant att få veta hur Björklunds parti skall försöka kringgå frågan. Mer av liknande bortförklaringar ligger nära till hands, som stora satsningar på integration med miljardstöd till nya påhittade jobb och stödformer. Dit kommer pengarna gå, trots att Björklund sa sig vilja stärka det försvarslösa Gotland som tidigare haft tre regementen. Han avstod från att nämna andra eftersatta områden som infrastruktur och bostäder och nationellt stöd till mångkulturella pärlor som Malmö och Södertälje.

Om bostäder talar politiker med kluven tunga. Dels vill de ha dyra lågenergihus, dels billiga lägenheter som folk har råd att bo i. Önska kan man ju.
Man kan undra vem som känner sig hågad att bygga bostäder för folk som saknar arbete och inte kan betala hyran? Dit måste Björklund slussa pengar i nya stödprogram som får betalas av folk som måste ta bilen till sina jobb. Det kallas miljösatsning.

Någon större självkritik visade Björklund inte upp, trots att hans parti varit med om att avveckla Sveriges försvar. Han skyllde på att ett grannland ändrat sin politik. Det är för att andra länders beteende är omöjligt att förutse, som vi måste ha ett försvar.
Så långt tänker inte politiker som har ambition att spendera landets skatter på andra länders medborgare.

Politiker erkänner sällan att politiken varit fel. De säger att den behöver utvecklas. Väljarflykt verkar vara bästa metoden att förnya politiken medan väljarna åsikter har liten betydelse.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.