664. FOLKÖKNING OCH EFTERSATT INFRASTRUKTUR


664. FOLKÖKNING OCH EFTERSATT INFRASTRUKTUR
av Jan Ivarson, 2018-09-24.

De flesta vet att vägnät och järnvägar har stort behov av renovering och utbyggnad. Däremot är det mindre känt att VA-näten också är i behov av både utbyte och utbyggnad. Under 1900-talet fick kommuner miljarder kronor i statsstöd för byggnad av ledningar och reningsverk.
Under 2000-talet har statens pengar gått till ökning av befolkningen som ökat belastningen på gator, järnvägar, el, vatten och avlopp.

VA-investeringar ligger huvudsakligen på kommunerna.
Statsstöd för infrastruktur har bytts till krav på kommunerna, att emot ökad befolkning och ge dem bostäder och försörjning. Det har medfört nerdragningar i äldrevården och utbyggnader i VA-näten har inte hängt med. Kommunerna har skyddat kommunkassan genom att lägga VA-näten i bolag som debiterar abonnenterna utöver kommunalskatten.
Kan nästa steg bli ett kommunägt omsorgsbolag för gamla?
Vi är på väg åt det hållet med insatslägenheter för åldringar.

Behov av återinvestering i VA-näten tas upp i ledare i GöteborgsPosten. Redaktör Sonesson skriver: ”Investera miljarder i vatten och avlopp innan det är för sent”.

Vi har sett prisutvecklingen för elnäten. VA-avgifterna är redan betungande men lär öka ytterligare och drabbar fastighetsägarna.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/663-glom-indelningen-vanster-kontra-hoger/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/665-saknar-bade-valjare-och-politiker-fornuft/

2 tankar på “664. FOLKÖKNING OCH EFTERSATT INFRASTRUKTUR

  1. Jag tror det är ett yttligare steg att det ska bli dyrare att använda vatten samt spola ned vatten i avloppet. Passar globlisterna utmärkt. Vattenmätare och sen räkning på det.!! Monopol och de höjer till villka priser som helst! När ska folket vakna?

    • Hej Ekotina!

      Du har sannolikt rätt i dina farhågor!
      När det gäller din fråga om när folket ska vakna, är jag rädd för att svaret blir ALDRIG!
      Jag tror att hjärntvätten är så pass lyckad hos många, att det sannolikt krävs terapier hos skickliga psykologer för att börja se verkligheten igen.

      Tack för din kommentar. Botanisera gärna runt bland ALLA ”knapparna” under det stora fotot på vår sida. Du lär säkert hitta mycket mer ”godis” att kommentera.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.