261. MILJARDER TILL SKANDALPROJEKT


261. MILJARDER TILL SKANDALPROJEKT
av Jan Ivarson, 2015-03-28.

Sveriges regeringar har ägnat sig åt att dela ut bidrag för att dölja misslyckad politik. Det värsta är inte att miljarder skattepengar kunnat användas bättre, utan att de gött missbruk och kriminalitet. Det ägnar media lite uppmärksamhet åt. Pengar har strömmat till människosmugglare och kan ha bidragit till att finansiera terror.

Därför är det bra att några lägger tid på att beskriva vansinnet. En av de främsta krönikörerna som analyserar migrationspolitiken, är pseudonymen Julia Caesar. I hennes senaste krönika `Vi och dom´ får läsaren en skrämmande beskrivning av ansvarslös utdelning av skattepengar. Nedan följer några utdrag. Du kan läsa krönikan på https://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/. Caesars krönikor är för obehagliga för att publiceras i svensk press med självcensur.

Förre migrationsminister Erik Ullenhag (FP), lanserade år 2010 en reform för jobbcoacher (jobblotsar). Åtgärden framställdes som regeringens flaggskepp men blev inte som tänkt. Redan tanken är tvivelaktig, att staten betalar lotsar för att hjälpa andra att söka jobb som inte finns. Det säger också en del om de sökande som inte själva kan skriva en ansökan. Så här blev det.

Pengarna gick till lotsar som berikade sig själva och köpte kunder genom att locka med att ge dem datorer. Missbruket blev så omfattande att arbetsförmedlingens generaldirektör panikstoppade verksamheten! En lika ovanlig som hedervärd åtgärd.
Trots miljardrullningen uppmärksammades den knappt i media. De skriver hellre om, att många äldre inte kan leva på sina pensioner men inte om vart statens pengar går. Det anses inte politiskt korrekt då målet är migrationspolitiken.

Varje låtsasjobb har kostat i medeltal 2,5 miljoner kronor. Ett jobb kostade skattebetalarna 19,8 miljoner kronor!
Anställningsstöd ges till företag för att anställa personer de annars inte vill ha. Lönebidragen har årligen uppgått till 20 miljarder kronor och snedvrider marknaden. Vilka företag som får bidrag hålls hemligt.
Ett lotsföretag i Växjö fick 13,2 miljoner kronor för jobb åt nyanlända migranter och lyckades få till ett (1) jobb. De senaste fem åren har drygt 73 miljarder kronor i skattepengar spenderats på enbart anställningsstöd. Jämför det med att det skulle kosta ca 4 miljarder/år att höja de lägsta pensionerna och att försvaret fått ca 40 till 50 miljarder/år.

En bedrägeriform är att fler migranter skrivits på samma adress. En jobblots har sålt samma lägenhetsadress till 67 personer. Kanske får de boende vardera ersättning för hela hyran och visar milt sagt på svagheter i samhällets kontroll.

Sverige har förvandlats till ett paradis för kriminalitet. En förklaring är naiva politiker som tror att alla människor har samma värderingar som svenskars, menar Julia Caesar.

Hur kan Erik Ullenhag som varit ansvarig för en av de största misslyckandena i modern tid, få fortsatt förtroende?
Det visar att partierna saknar självkritik. Ju större misslyckandet är, ju större anledning har de att dölja det.

En person i ett bolag med ansvar för ett miljardprojekt som misslyckats totalt, hade inte varit kvar. Företag sköter sin inre renhållning men det gäller inte i alla partier. Till Ullenhags försvar kan anföras att han måhända bara utfört det uppdrag han anförtrotts uppifrån. Kanske trodde han inte själv på det men var beredd att tala för det och dela ut landets tillgångar för att få behålla sin egen position. Det faktum att han fått nytt högt uppdrag, tyder på det.

Vad tycker ni som röstat på Ullenhags parti?

Jan Ivarson
politiskt obunden

1 tanke på “261. MILJARDER TILL SKANDALPROJEKT

  1. Här på Honesty4u har vi nu under två år enträget basunerat ut detta med att just dina skattepengar går till att betala vidriga människosmugglare!
    Hur kan du som svensk bara låta det ske och ovanpå detta rösta på dessa dårar som infört bedrägeriet?
    När ska svensken vakna?

    Tack Jan för din glänsande påminnelse!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.