127. KUSTBEVAKNINGEN GÖR DET MÖJLIGA


127. KUSTBEVAKNINGEN GÖR DET MÖJLIGA
av Jan Ivarson, 2014-06-08.

Kustbevakningen måste avskeda personal och låta båtarna ligga mer vid kajerna. Det är fel har vi kunnat läsa i pressen. Både ja och nej, kan man tycka. Ja, därför att Kustbevakningen behövs och tvingas nu avstå från en del av sina uppgifter. Nej, för att Kustbevakningen gör det som är möjligt när regeringen begränsat anslaget så att myndigheten inte kan sköta sitt jobb fullt ut.

Besparing på kustbevakningen är taktiskt av regeringen genom att det främst är en del av kustbefolkningen som bryr sig.

Regering och media har sett till att svenska folket inte får diskutera ett annat politiskt område som årligen drar miljardkostnader i direkta anslag och indirekta kostnader på flera samhällsområden. Högt meriterade ekonomer och samhällsvetare, som Jan Tullberg i boken Låsningen (ISBN 978-91-981665-1-4), har visat på ett utgiftsområde som uppgår till 250 miljarder årligen, motsvarande 7 % av landets BNP eller 25 000 kr per invånare ung som gammal. Det är ett ansenligt belopp i jämförelse med försvarsbudgeten som bottnat på 40 miljarder per år.

Det är svårt att tänka sig att politiker skulle kunnat öka försvarets kostnader till 250 miljarder utan omfattade utredningar och samhällsdebatt. Nu förekommer politiska diskussioner om försvaret skall få i detta sammanhang några futtiga miljarder extra. Media och regeringen förnekar och förtiger men hävdar ändå att investeringar som inte får diskuteras är lönsamma! Väljarna förväntas acceptera denna del av politiken in blanco. Hittills har de flesta väljare verkat tro på det och funnit sig i försämringar.

Dagligen driver media propaganda för regeringens politik. Nationaldagen var inget undantag med tal av ministrar och vackra kvinnor som ville lägga mer bördor på svenskarnas axlar för att lösa andra länders problem. TV-kanalerna gör vad de kan för att vänja tittarna vid förändringar med medverkande som bryter på olika språk.

Det är fortfarande möjligt att diskutera brister i andra samhällsområden som blir svältfödda av den förda politiken. Det kan bli regeringens fall. Tyvärr är det alternativ en spretande opposition erbjuder än värre.

Kustbevakningen är ett avskräckande exempel, liksom försvaret som har krympt så det saknar trovärdighet. Trots det hör man ingen kallas försvarsfientlig. Ord som är sammansatt med ”fientligt” är reserverat för ett visst område.

Numera är det en nyhet de dagar det inte inträffat någon tågförsening eller skjutning. Göteborg har kallats Lilla London och nu passar Skottland Yard som benämning för delar av staden. Denna utveckling är resultat av regeringens mångmiljardsatsningar på ett område vi är förbjudna att diskutera offentligt.

Tillsammans kan vi ändra på detta eller se välståndet förfalla.

Jan Ivarson

4 tankar på “127. KUSTBEVAKNINGEN GÖR DET MÖJLIGA

 1. Undrar var dessa pengar tas ifrån, eftersom tydligen inte riksdagsbeslut behovs i frågan. Det är skrämmande hur man hanterar pengar i Sverige, men samtidigt är jag inte foervånad, eftersom det fortfarande inte finns säkra källor på vart nittio MILJARDER kronor har tagit vägen, och ingen verkar heller bry sej. Det här är ett vansinne, som jag personligen är glad att inte behova se på nära håll, men mitt hjärta bloder for dom stackare som är i Sverige, bl.a. mina foräldrar, som får se eländet på nära håll. Det är skrämmande säger en del av mina vänner, dom som inte fortfarande sover, det som hänt med sverige senaste tio till femton årren. En verklighet som jag inte vill se på nära håll. Det är muslimer, tiggare och stoed och vård till folk som inte har ett dugg att gora i Sverige, utan det är svenska skattebetalare som underhåller dom medan dom är i Nya Sverigistan, men nya huvudstaden, Stockholmlabad.

  • Hej Stephen!

   Jag kan inte annat än hålla med dig!
   Det gäller att ”väcka” just de som fortfarande sover!
   Det kan man göra, genom att exempelvis länka ut mina ”galenskapsintervjuer” till alla vännerna på e-postkonton, Facebook, Twitter etc.
   Skriv bara, – Lyssna på denna intervju och berätta för mig vad du tyckte!
   Här kan du höra intervjuerna, https://honesty4u.wordpress.com/your-voice/

   Man kan självklart även deltaga i egna Skypeintervjuer inom valfritt ämne. Det är bara att adda mig på Skype, så kör vi!
   Du får självklart vara anonym, om du vill! Det är bara att plinga så tar vi ett snack först!

   Tack för din kommentar här på Honesty4u och välkommen åter! Länka på bara!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se
   Skype-adress: lars.agge.agerstig

  • – Undrar var dessa pengar tas ifrån, frågar Landberg.
   Här är några exempel.
   Endast kostnader för Migrationsverket redovisas som separat post i regeringens budget.
   Övriga kostnader drabbar andra områden som rättsväsendet (tolkar, advokater, domstolar, polisen, fängelser) och kommunernas socialbudget för försörjningsstöd, skadegörelse, hemspråksundervisning, stödundervisning mm. Vården får ökade kostnader för fler att vårda varav några med nya sjukdomstyper. Bl a har TBC återkommit för vilket en ny avdelning öppnats. Det förklaras i media med att svenskar reser mer.
   Pensionskassorna får sämre ekonomi genom att fler skall ha pension som inte betalt in eller betalat lite.
   Folkhushållet drabbas av kostnader för mordbränder, skadegörelse och bilbränder. Bostadsbristen förvärras och bidar till ökade bopriser. Underhållsbehovet i vissa invandrartäta områden är omfattande.
   Bidrag upp till 80 % av lönen kan ges till den som anställer en person som annars inte är anställbar.
   En del av dessa kostnader beror på illegal invandring, s k papperslösa som får sina barn i skola och får tand- och sjukvård för en symbolisk avgift.
   Själv har jag som pensionär betalat ca 12 000 kr i år för att laga mina tänder.

   Men även svenskar kan få vård om kön inte är för lång. På ett våra regionssjukhus kan man få betala mer för parkering av bilen än att bli undersökt, inlagd, röntgad och opererad. Parkeringen som landstinget byggt är utarrenderat och bolaget behöver få in pengar. Nu ser jag fram emot att man gör så med garderoberna också för att skrapa ihop till kassorna.
   Visst är Sverige fantastiskt.

 2. Hej Jan!

  Denna mening belyser hela vansinnet på ett kristallklart sätt!
  ”Det är svårt att tänka sig att politiker skulle kunnat öka försvarets kostnader till 250 miljarder utan omfattade utredningar och samhällsdebatt.”

  När det gäller skojeriet med den bedrägliga invandringspolitiken, så behövs varken omfattande utredningar, samhällsdebatt eller befolkningens samtycke. Här tar man man bara 250 miljarder till ett samhällsexperiment där en småskoleelev kan räkna ut, att det aldrig kommer att fungera.

  Tack för ditt skarpsinne! Dina kloka analyser behövs verkligen i en mer och mer galen värld!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.