42. SEXÖVERENSKOMMELSE


42. SEXÖVERENSKOMMELSE
av Jan Ivarson, 2013-09-29.

För ungefär ett år sedan talades det om att regeringen ville att svenskar som vill ha sex med varandra, skall tvingas inhämta ett uttryckligt samtycke innan samlaget genomförs. Vart tog detta förslag vägen?

Utan avtal skall mannen kunna dömas för ”sexuellt övergrepp” och kvinnan få skadestånd, enligt ett utredningsförslag från regeringen.

Införandet (!) av ett samtyckeskrav för att få ha sex i Sverige är ett gammalt feministiskt krav som återlanserades av den borgerliga regeringen.

– En fördel med samtyckesreglering skulle vara en naturlig fortsättning på synen på sexualbrotten, lär utredaren sagt, enligt en nättidning.

Förslaget är intressant och tidstypiskt för vårt land. När min skämtsamma sida får lite spelrum föreställer jag mig hur det kan genomföras.

En app iSex för mobiler tas fram. Strax innan den intima samvaron fyller parterna i en överenskommelse som mailas till SVS – Statens Verk för Sexöverenskommelser. Generaldirektören för SVS bör självklart vara en kvinna med rätta ullen.

Några uppgifter om parternas relationer skall vara obligatoriska, som makar, sambor, vänner eller tillfällig förbindelse. Med frivilliga uppgifter bör man bl. a. kunna markera ”delad föräldraledighet” om samvaron leder till avkomma.

En fråga som väntar på svar är hur eventuella havandeskap utan registrerad samvaro skall behandlas. Ett alternativ kan bli utredning i kommunens regi.

Varje person bör med personlig kod få tillgång till ”Mina Sidor” med bl. a. månatlig översikt av aktiviteterna. Redan nu kan det vara bra att förbereda sig med en blankett på nattduksbordet.

Ha det trevligt i stugorna i höstmörkret.

Jan Ivarson

4 tankar på “42. SEXÖVERENSKOMMELSE

 1. Är någon av herrarna intresserad av att starta en Tankesmedja, som är förbehållet dem som anser sig vilja vara sin egen ledare?
  Självklart gäller det här även för manade läsare generellt sett!
  Men kravet är att kunna mycket om svensk politiskt Historia. Detta sagt underförstått, att inse att vårt politiska system är förkastligt och att vilja ha ett bättre.
  Jag tror att vi tillsammans kan göra storverk för svenska folkets räkning och främst för de som har ett politikerförakt.
  Den föraktande gruppen bland svenskar tror jag uppgår till ca 35-40% av befolkningen.

  • Absolut! Jag är med på det!
   Jag kan dock ytterst lite om svensk politisk historia, men inser faktiskt ändå att vårt politiska system idag är förkastligt.
   Jag föreslår att vi startar med 4 – 5 gubbar där vi kör gruppsamtal kanske två gånger i månaden på Skype och drar upp riktlinjerna.
   Jag kan vara moderator för det, utifall att jag blir betrodd att kunna sköta det?

   Välkommen alla att anmäla ert intresse HÄR!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Hur går ett sådant uttryckligt samtycke i linje med islam? Muslimska män har ju rätt att våldta sina fruar hur som helst oavsett vad fruarna tycker så skulle muslimer bli exkluderade från avtalet eller hur funkar det i praktiken eftersom denna typ av avtal går stick i stäv med islam???

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.