214. SKAPA INTE UTSATTA BARNFAMILJER!


214. SKAPA INTE UTSATTA BARNFAMILJER!
av Jan Ivarson, 2015-01-03.

– De allra flesta som bor i Sverige har det väldigt bra men att fler och fler barn växer upp i fattigdom är ett svaghetstecken som visar att vi är på väg åt fel håll, skrev Engdahl (S) i en tidning.

Kloka ord men artikeln saknar analys om orsakerna. De har i hög grad politiska orsaker. Om barn är fattiga i familjer som lever på försörjningsstöd, så står (S) bakom politiken som varje månad tar in tusentals nya utlänningar. De lever under oöverskådlig tid på samhällsstöd, en del med svårighet att anpassa sig till västerländsk livsstil.

En annan utsatt grupp är ensamstående mammor. Svensk politik uppmuntrar ensamstående mammor, istället för att stödja äktenskap. Ensamma mammor och oanställbara vuxna leder till fler fattiga barn. Sådan politik driver (S) och Alliansen.

Sverige måste prioritera fler i arbete skrev Engdahl. Klokt men hur då, när (S) vill höja skatter för både företag och arbetstagare? Fler anställda i äldrevården i kommuner utan pengar?

Stöd för glasögon och tandvård för unga är bra. Det behöver en stor del befolkningen, men skatten går till arbetslösa. Sverige har nu över 50 utanförskapsområden med fattiga barn och sociala problem. Dessa problem är mestadels skapade via en felaktig politik.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.