732. HUR POLITIK SKAPAR BRISTER


732. HUR POLITIK SKAPAR BRISTER
av Jan Ivarson, 2019-08-22.

Beskattning är beprövat sätt att socialisera ett land och skapa köer och brister. Man tycker att världen haft och har tillräckligt många avskräckande exempel, som Kuba och Venezuela.
Sverige envisas ändå med att gå samma väg och problemen förnekas i det längsta. Så blir det när folk röstar av gammal vana på partier som ger bort landets välstånd och kultur.

I dagarna har Google släkt ner alla inlägg på Youtube för den seriösa siten swebbtv.se. Den har visat flera tiotals filmade diskussioner med välutbildade personer. De har framfört uppfattningar som avviker från regerings, beträffande klimat, migration, könsfrågor, hälsa och läkemedel.
Syftet med nedsläckningen måste vara att begränsa kritik mot regeringen. Swebbtv har inte haft inlägg med skymfande ordval, utan samtal med utbildade personer som doktorer och professorer emeritus. De seriösa inläggen sved tydligen så att de släktes för miljontals tittare, som i hög grad har lämnat public service och gammelmedia. Ingen kritik har tidigare riktas mot de filmade inslagen som funnits i flera månader, men plötsligt togs bort.

Man anar regeringens påtryckning på Google.
Regeringen vill inte hålla i yxan utan gömmer sig bakom ett privat bolag för att strypa vår grundlagsfästa yttrandefrihet.
Man blir skrämd av att detta inträffat i Sverige, vars ledare framställt landet som yttrandefrihetens banerförare. Nu har svenskar drabbats av det de förknippat med totalitära stater – brist på yttrandefrihet.

En som förstod att utnyttja köer positivt var Bert Karlsson.
Han blockerade vägen en stund då Sommarland premiäröppnades. Media rapporterade att folk kom i så stora mängder att kilometerlång kö uppstod och det ökade intresset för anläggningen.
Politiker åstadkommer liknande men med nedslående resultat. De har öppnat Sverige för tidernas största folkinflyttning med förtur till bostäder, kravlös försörjning och pension. Det har skapat svårlöst bostadsbrist och sociala problem för kommande generationer.

Makthavare framställer sig som omtänksamma om ”vanligt folk” med att kräva lägre bokostnader, utan att säga hur. Tvärtom, deras lösning är lök på laxen med moms, flyttskatt och fastighetsavgifter för att bekosta folkökningen. Bostadsbristen förvärras.

Elmarknaden är annat exempel.
En villas årliga elkostnad kan uppgå till flera månaders statliga månadspensioner. Ju färre som kan leva på sin lön, ju fler blir beroende av bidrag. De tvingas rösta på partier som lovar större bidrag och får massinvandring på köpet.

Monopol och skatt på skatt behövs för subventioner till intermittenta produktionssätt som sol- och vindkraft, så de kan framställas som lönsamma. Redan nu är det elbrist på vissa platser.
Den nya batterifärjan för Lysekils väg 161 får drivas med diesel av brist på elförsörjning.
Naiva förhoppningar om avveckling av kärnkraftverk och elektrifierad bilflotta visar på politikers katastrofala okunskap som leder landet mot kaos. Batteriteknik ställer krav på sällsynta ämnen och omfattande gruvdrift. Sådan kan inte ske i Sverige av miljöskäl utan i andra länder, liksom utsläpp av koldioxid. Preemraffs projekt är exempel på det.

Sjukvården är ett område med brister och köer.
Från den 1 juli infördes moms på inhyrda läkare! Det medför rimligen ökade kostnader och längre köer.
Personer med försörjningsstöd betalar bara symbolisk vårdavgift men får stå i kö, om de inte får förtur som på bostadsmarknaden. Det är svårt att se att momsbelagda löner för inhyrda läkare, gör vården mer tillgänglig? Det leder till högre priser, köer och bristsituationer.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 731. FUNDERINGAR OM ATTEFALLSHUS

Nästa krönika: 733. MATPRISERNA STIGER SOM FÖRVÄNTAT

1 tanke på “732. HUR POLITIK SKAPAR BRISTER

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.