302. SVERIGE BEHÖVER RESET-KNAPPAR


302. SVERIGE BEHÖVER RESET-KNAPPAR
av Jan Ivarson, 2015-07-18.

En gång var Sverige ett välordnat land. Nu kan vi se förfallet på många områden. Hoppas att ett Sverigevänligt parti kommer att dela ut reset-knappar inför nästa val. Många skulle trycka på dem för återgång till lag och ordning, för ett starkt försvar, för fungerande järnväg, skolor och rättsväsende.

Det krävs ett nytt Public Service, upprensning bland media och en sprängd åsiktskorridor för fri debatt. Public Service journalister måste bytas ut. Nu är det stor övervikt för en viss politisk riktning med oblyg slagsida åt vänster. Media skall granska politiker och andra makthavare. Då skulle vi få politiker som gjorde det deras väljare vill, inte som via media talar om vad väljarna skall tycka.

Järnvägen behöver återställas så den fungerar. Nu ägnas en stor del åt smart upphandling som leder till mindre smart funktion. Behov av återställning är enorm men pengar fattas. De har använts för andra ändamål. Järnvägen är bra exempel på att teknikkunnande fått stå tillbaka för ekonomer och politiska beslut. Stylade motorvagnar med låg markfrigång klarar inte nordisk snövinter.

Försvaret har officerare men få tränade soldater och uttunnande vapengrenar. Var är luftvärnet? Vart tog artilleriet vägen? När kommer helikoptrarna? Det svenskar märker av försvaret är ibland två flygplan.

Det indoktrinerande undervisningssystemet behöver återställas från underbemannad förskola, via grundskola och gymnasium upp till högskolorna utan genusmanipulerad och politiserad undervisning. För det krävs återställningsknappar på många nivåer.

Regeringen skjuter till mer pengar för att lyfta de sämsta skolorna, de med stor andel invandrare. Duktiga elever får mindre stimulans men det anses jämlikt. Extra pengar till skolan borde fördelas av Migrationsverket istället för att döljas i budget för undervisning.

Sverige har vuxna och elever som talar över 100 främmande språk. De skall erbjudas hemspråksundervisning och service på hemspråk i myndighetskontakter. Det förbättrar inte kunskaperna i svenska, så de kan tillgodogöra sig annan undervisning. Det kostar och visar att svenskar behöver utbildas i invandrarnas språk, medan det omvända är frivilligt.

Regeringar sår grödor vars avkastning få efterfrågar och försvårar för näringar som är lönsamma med minskade bidrag, skatter och förbud.

Vården saknar sköterskor genom nedskärningar trots ökad befolkning och nya åkommor. Vi har inte råd betala attraktiva löner. Svenska sköterskor finns men i Norge och få av de vi har vill vidareutbilda sig, för att det inte är lönsamt.

Trots allt är kvinnor överrepresenterade bland sköterskor. Varför inte göra som för bolagsstyrelser? Kvotera män till sköterskejobben, gärna med invandrade män med validerad kompetens, som nu är på modet i den politiska retoriken. Då kan pryda män vårdas av män och kvinnor av kvinnor. Meriter vid kvotering kan vara erfarenheter från religionsutövning, politik, föreningslivet och fackligt arbete, ungefär som komikern Hasse Alfredsson en gång föreslog för uttagning till Olympiaden. Flum-Sverige har anor.

Gamla som inte kan gå själva, får inte komma ut. Det bör vara möjligt att validera fram kompetens bland arbetslösa för att ledsaga gamla i naturen. Kunskapsbehovet är måttligt och tjänsterna kan bidra till integrationen. Varför sker inte det redan? Här kan Migrationsverket ta till tvång i kommunerna, genom att byta försörjningsstöd mot lön.

I Huskvarna har ett demensboende fått upplåta delar lokalerna för plats åt friska utlänningar med okänd identitet. Uppehållstillstånd i Sverige underlättas om de sökande har kastat sina handlingar. En fråga är hur de passerade andra länders gränser?

Lagstiftningen behöver återställas så att den inte bara är tillämplig på laglydiga svenskar, utan även kan användas för lagföring av utlänningar.

Jag fick vid förfrågan inte bygga ett skärmtak utmed mitt garage över sopkärl och ved, men polisen är oförmögen att avhysa utlänningar som utan lov slagit läger och skräpar ner. Oklart om utebliven avhysning beror på brist i lagstiftningen eller på brist av kurage och resurser inom polisen. De som frågar om lov för något får ofta ett nej, medan de som agerar inte blir tillrättavisade, av brist på resurser brukar det heta. Det eroderar svenskars moral.

En domstol har dömt en kommun att i efterhand betala flygresor för en invandrares tio barn som redan kommit till Sverige. Det är lätt inse konsekvenserna, om denna dom står sig. Myndighetssverige håller på att haverera! Det verkar vara manipulerat av politiskt tillsatta personer med ”rätt värdegrund”, utan kurage och enbart ansvar för egna karriären.

Senaste utspelet från Migrationsverket är att tvinga på kommuner fler utlänningar. Kommer en domstol kräva att kommuner hyr in dem på hotell eller godtas avskärmade sovplatser i hallbyggnader?

Hur långt bort ligger konfiskation av fritidshus för att bli flyktingboende?
Regeringen Reinfeldt drev i tysthet igenom en lag om det. Undrar hur det går för villaägare med gäststuga. Ointresset för Attefallshus kan bero på rädsla för att ägarna kan komma att påtvingas hyresgäster de inte vill ha.

Makthavare har mist kontakten med verkligheten. Det framgår av att den politiska oppositionen i riksdagen lovat att inte rösta för sin egen budget, bara för att jäklas med ett Sverigevänligt parti.
Är det beslutet enligt väljarnas önskemål eller politikernas?

Sverige behöver många knappar för återställning.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 thought on “302. SVERIGE BEHÖVER RESET-KNAPPAR

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.