225. MÅNGA VILL ARBETA


225. MÅNGA VILL ARBETA
av Jan Ivarson, 2015-02-07.

Miljöprofilen Stefan Edman fick publicera en krönika med dryga 1500 tecken i Bohuslänningen. Budskapet om invandrares lust att arbeta passar debattklimatet. Edman skrev om en syriansk kvinna som i TV föredömligt visat tacksamhet för att ha fått komma till Sverige. Hon hoppas snart att få arbeta. Denna önskan delar hon med många svenskar, inte minst ungdomar. Edman påstår politiskt korrekt att invandring behövs.

Det har han rätt i, men slutsatsen att landet för den skull behöver fler invandrare är fel. Vi har hört om behovet av arbetskraft inom vården i årtionden. Samtidigt har landet fått närmare 200 utanförskapsområden med hundratusentals arbetslösa. Alla kan inte jobba i vården. Fråga är hur många invandrare som behövs för att fylla behovet.

– Det behövs 225 000 fler medarbetare fram till år 2025 för att behålla kvalitén i omsorgen, påstår Edman. Det kan vara rätt.

Om tio % av invandrare passar i omsorgen behöver vi 2,5 miljoner fler invandrare med Edmans lösning. Varför rekryterar vi inte bland de hundratusentals arbetslösa vi redan har?

Orsak till personalbrist är brist på pengar och oanställbara arbetslösa. Pengar går till försörjningsbidrag och bristande utbildning och sociala problem.
Därför ger inte ökad invandring bättre omsorg, utan sämre.

Jan Ivarson
politiskt obunden

1 thought on “225. MÅNGA VILL ARBETA

  1. Omsorgen blir definitivt inte bättre, jag kan tänka mig att det fortfarande inte går en enda dag utan att sparkravet hörs, inom vården sparas det på sjuksystrar i första hand!!

    Dessa stackars människor får verkligen slita, arbetsbelastningen är att jämföra med egenföretagare, skulle jag nog vilja påstå. Som grädde på moset klagar patienterna på att det tar för lång tid.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.