716. ELKRIS LURAR RUNT HÖRNET


716. ELKRIS LURAR RUNT HÖRNET
av Jan Ivarson, 2019-06-10.

För en tid sedan skrev jag om hur vanligt folk drabbas av höjda elpriser. Ägare till en liten villa kan få betala tre statliga månadspensioner för sin el.
Stigande elpriser beror på höjda skatter och satsning på förnyelsebara energikällor. De är små utspridda producenter som behöver utbyggt dyrt elnät och styrsystem som driver upp kostnaderna.

Konsumenterna får betala två gånger för sol- och vindkraft. Det behövs ju andra energikällor som ger energi då de förnybara inte producerar. Det är svårt tänka sig något annat området där man skulle ha en liknande produktion med dubblerad utrustning. Det är bara möjligt med planekonomisk styrning. Energiformer som kärnkraft tvingas betala avgifter för att subventionera de förnybara och kunderna får höjda avgifter som beskattas i flera led.

Politikers ambition att göra landet fossilfritt och köra bilar på el kräver många fler kärnkraftverk. Istället har politiker beslutat om avveckling av de vi har. Det visar att de inte är vuxna sina uppgifter utan driver landet mot avgrunden.

Redan kan vi se elbrist för växande storstadsregioner och för industrin som även kämpar med stränga miljökrav. En stor serverhall förbrukar ungefär lika mycket el som ett pappersbruk. Både elproduktion och distributionssystem är eftersatta genom politiska beslut.

Framtida elbrist kommer leda till uteblivna investeringar i Sverige. De är redan låga. Sverige ligger på tredje sista plats i tillväxt bland Europas länder.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 715. FÖRSVARSUPPGÖRELSE SOM SPRACK

Nästa krönika: 717. NU KOMMER KOMMUNALA BESPARINGAR

1 tanke på “716. ELKRIS LURAR RUNT HÖRNET

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.