5. KORRUPTION TILL VARDAGS?


5. KORRUPTION TILL VARDAGS?
av Teddy Bizon, 2013-06-02

Finns vardagskorruptionen i svensk tjänstemannapolitik? Eller är det bara ett elakt rykte?

Vi kan fundera på orsakerna till varför migverket med polisiär handräckning lägger ner så mycket resurser och energi på att trakassera vanliga enkla okriminella (om än papperslösa) människor i deras vardag, skola, och arbetsplatser i stället för att mer direkt skjuta in sig på den internationella kriminaliteten.

Det skulle i och för sig bli svårare – den typen av brottslighet ser vi inte i tunnelbanan eller på universitetens kurser, eller som låglöneresurs i restaurangernas diskbaljor – däremot är den överrepresenterad i den penningstarka nattklubbsvärlden dit allehanda strömmar av narkotiska preparat dirigeras samt den största delen av den människohandel som förekommer – och där ofrivillig könstrafficking är den i särklass mest behjärtansvärda att komma till rätta med – men där är också profiten gigantisk, och som alla vet – om inte pengar har rätt så köper de sig rätt – i ärlighetens namn så förekommer det undantag ibland.

Men som sagt – könsexploateringen hotar inte makten – inte neddrogade narkomaner heller på kort sikt, men mycket av omsättningen från narkotikan och nattklubbsvärlden finansierar i den nytvättade änden annan makttillvänd verksamhet i samhället genom ”oheliga allianser” och ömsesidigt beroende.

Som sagt – finansieringen av samhällsmaskineriets hjul hotar inte makten, och medveten eller släpphänt spridning av droger har mer än en gång ingått i den lite varstans pågående kemiska krigföring mot de ”upproriska” ifrågasättande uppväxande släktet som drogade till foglighet ställer till mindre problem som offer än som medvetna kritiker. Och nu har vår justitieminister Beatrice Ask aviserat hårdare tag mot narkomanerna – men hur blir det med narkotikans profitörer?

Och nu till en annan sida av kakan.

Det pratas emellanåt vitt och brett om korruptionsbekämpning – tro’t den som vill – särskilt migrationsverkets tjänstemän borde i det fallet synas i sömmarna – så tokiga beslut som kommer därifrån kan inte ens under olyckliga omständigheter förorsakas av fullständigt intelligensbefriade tjänstemän – det måste till smörjmedel för sådant.

Och vad sker bakom kulisserna? Medan migverkets tjänstemän låter oss förfasas av någon stackars halvdöd dement kvinna som dom via PK-media menar ska räddas från utvisning – reser i tysthet, men med migverkets goda minne ”fattigländernas” överklass till mångkulturell semester betald av värdländerna trots övrigt uppenbart goda tillgångar både här och i ursprungslandet – och det konstigaste är att dessa frifräsare till asylanter obehindrat kan resa ”hem” – alltså obehindrat åka mellan sina ”hotfulla” hemländer och asylboendet i någon förort – förklara det den som kan?

Jag skulle vara glad om detta bara skulle vara fria fantasier från min sida – men tyvärr är det information jag fått från en mycket över tillståndet irriterad källa som jag inte kan avslöja. Och jag vet att man kan vara fly förbannad på vad man ser och är med att administrera, men som vi också vet kan vi vara mer än beroende av vår inkomst.

Teddy Bizon

1 tanke på “5. KORRUPTION TILL VARDAGS?

 1. 5. Korruption till vardags?
  av Teddy Bizon, 2013-06-02

  Nej Teddy, någon fri fantasi är det inte! Även jag har en god källa som bekräftar det
  du säger! Kanske borde myndigheterna starta någon form av charterresor, för att
  åtminstone hålla ner kostnaderna lite! 🙂

  Du bollar med heta potatisar här Teddy! Jag bistår med den stora skålen att lägga dem i.
  Vi får se hur många middagsgäster det blir?

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.