527. RIKSLÖGNARE BÖR RENSAS UT UR POLITIKEN


527. RIKSLÖGNARE BÖR RENSAS UT UR POLITIKEN
av Jan Ivarson, 2017-01-26.

Förnuftiga gräsrötter har insett de politiska lögnerna för årtionden sedan. Tyvärr har inte tillräckligt många dragit rätt slutsats av lögnerna. Lögnarna kan sitta kvar till skillnad från ledningen i en bilkoncern som bluffat.

Först påstods det att vi behövde mängder av arbetskraft, bland annat för att ersätta pensionsavgångar. Fortfarande hör man det argumentet inom IT-branschen. Problemet är att det inte är den sortens arbetskraft Sverige attraherar som företagen behöver. Nyttiga invandrare får tas in av företag utöver den politiskt motiverade, som inte sällan består av identitetslösa personer.

En betydande del är ekonomiska flyktingar.
Deras värdegrund har inte kunnat skapa välstånd i länderna de lämnat.
Den värdegrunden införs här och stöttas med miljoner i så kallade integrationsprojekt. Sverige fördummas, eller som nationalekonomer säger, humankapitalet minskar. Vi kan se det i BNP per capita som inte hänger med omvärlden.

Integration innebär i praktiken att svenskar skall anpassa sig till invandrarna. Se på den nya kulturen i invandrartäta områden och problem i badhus och bibliotek. Gallerian Nordstan i Göteborg beskrivs i utlandet som en katastrof. Polisen saknar resurser och lagrum att upprätthålla ordningen.

När lögnerna om behov av invandrad arbetskraft blev uppenbara, bytte Reinfeldt argument till socialt ansvar som svenskarna skall ta på sig för hela världen. Han förklarade omskrivet att svenskarna skall betala genom att öppna sina hjärtan. Nu skulle vi snyfta och tycka synd om de som tidigare beskrivits som oumbärlig arbetskraft.

Hur kan någon rösta på partier som inte rensat ut sina rikslögnare?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/526-nya-byggregler/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/528-for-hoga-krav-for-laga-loner-eller-oppna-hjartan/

2 tankar på “527. RIKSLÖGNARE BÖR RENSAS UT UR POLITIKEN

  1. Lögnerna är större än politikerna, de sitter i politikernas korridorer. Därför behövs ett återinförande av tjänstemannansvar och nya partier som inte blivit fyllda av de gamla lögnerna.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.