686. TECKEN PÅ SAMHÄLLETS KOLLAPS


686. TECKEN PÅ SAMHÄLLETS KOLLAPS
av Jan Ivarson, 2019-03-04.

Under några år har det hävdats att samhället står inför en kollaps. Det kommer inte klara av att leverera vad som lovats, har kritikerna menat. Andra har påstått att det är överdrivet.

Nu har radion meddelat att hela avdelningen för hematologi för vård av patienter med blodbrist, stänger vid Uddevalla Sjukhus. Patienterna får åka till Sahlgrenska i Göteborg. Femton sjuksköterskor har sagt upp sig. Det sägs inget om uppsägningarna sett successivt eller samlat.

Vi har inte lyckats som arbetsgivare, säger NU-sjukvårdens ordförande Peter Heie (C). Han har varit med om beslutet att stänga avdelningen.

Jag känner inte Heie men Google säger han är lantbrukare. Bönder brukar vara koka men de bör hålla sig till jordbruk. Det känns inte optimalt att sätta en blodspecialist som bonde eller VD för Lantmännen. Oddsen att lyckas känns inte stora med sådan rekrytering. Häri ligger problem för våra folkvalda som kan hamna på stolar de inte är lämpade för.

Leif Östling, mannen som blev känd för att ha frågat ”Vad fan får jag för pengarna”, spår sammanbrott för den samhällsdrivna vården inom fem till tio år. Dagens besked angående blodavdelningen i Uddevalla tyder på att kan få rätt.

Östlings förutsägelser den 23 februari kan du ta del av nedan.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/685-det-tankte-vi-inte-pa/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/687-deltagandeskatt-forodande-hog/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.