319. THREE TOWNS PÅ NYTT SÄTT


319. THREE TOWNS PÅ NYTT SÄTT
av Jan Ivarson, 2015-08-30.

Det händer att jag skriver insändare om händelser som inte får utrymme i media. De kan ju inte skriva om allt, särskilt inte i lokaltidningar. De får använda spalterna för lokala nyheter och skriva något om orättvisor i världen och hur vi kan avhjälpa dem.

Här följer en nyhet jag tror de flesta inte fått del av. Den handlar om hur våra tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö skall driva nytt hjälpprogram. Många känner till ölet Three Towns men nu vill de tre städerna bli kända för något annat. Det vill i alla fall (S), (V), (MP) och Fi. De har begärt 8,7 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för ett projekt för att hjälpa utsatta. Hjälpa våra gamla och hemlösa? Nejdå.

Pengarna skall gå till romska kvinnor som tigger. De skall undervisas i egenvård och ges sexualupplysning och kondomer. Staden skall erbjuda fri hälsokontroll och dela ut hygienartiklar. Hoppas det även ingår i utbildningen var man lägger förbrukade artiklar.

Man riktar sig till kvinnor i de tre städerna. Projektet skall drivas i pass om två timmar med fika.

Sveriges politiker håller successivt på att ta över andra länders sociala ansvar och medverkar till att fler kommer. Sådant kallas med nyord för signalpolitik. En del tycker nog detta är välment men några undrar om det är vad våra skattepengar skall gå till.
Nåja, lite får vi ställa upp, men går man inte väl långt när projektet vill erbjuda de tiggande kvinnorna ersättning för förlorad arbetsinkomst! Kanske skall vi se det som en variant av gamla tiders betalt nödhjälpsarbete i kombination med utbildning.

Min fantasi förmår inte att tänka ut vad nästa projekt kan bli för stöd till utlänningar.
Vad tror du och tänker du rösta för mer av detta i nästa val?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

8 tankar på “319. THREE TOWNS PÅ NYTT SÄTT

  1. SVENSKA FOLKET KÄNNER INTE TILL VERKLIGHETEN KRING ROMER. DE HAR UNDER TUSENTALS ÅR LEVT PÅ TIGGERI, HÄSTSTÖLDER OCH ANDRA BEDRÄGERIER FÖR ATT ÖVERLEVA. ROMER MÅR DÅLIGT OM DE INTE LYCKAS LURA NÅGON. DET TILLHÖR DERAS TRADITION. MYCKET FÅ ROMER VILL HA UTBILDNING ELLER NÅGOT STADIGT ARBETE FÖR DET GÅR EMOT DERAS LIVSSTIL. PÅ GRU
    ND AV DET FINNS DE I TUSENTAL I SVERIGE OCH DE SKRATTAR ÅT SVENSKA FOLKET, SOM ÄR LÄTTLURADE ENLIGT DEM OCH GER DEM PENGAR, MAT, KLÄDER, ETC. I SVERIGE ÄR DET VÄL ORGANISERADE LIGOR MED S.K. ZIGENARBARONER SOM TJÄNAR MILJONTALS KRONOR ÅRLIGEN PÅ TIGGERI I SVERIGE. DET BORDE LAGSTIFTAS OMGÅENDE, ATT DET ÄR BROTTSLIGT ATT GE TIGGARNA ALLMOSOR I SVERIGE. FÅR DE INGA PENGAR, KOMMER DE INTE HIT MER!

  2. Skattepengar går till lön + omkostnader för idioten som ”kommit på” denna genialiska idé för att ”minska” invandringen till Sverige. Plus
    dessa futtiga 9 miljoner. Att jag inte hyser höga tankar betr nuvarande statsminister och ministrar är kristallklart men DETTA!!!
    Ingår i ett nätverk för kvinnliga företagare i glesbygd i Småland ( ja det finns faktiskt glesbygd där också), ca 80 medlemmar. Årsmöte igår, de jobbar som f-n och största motståndet och problemet är svenska myndigheter! Ideer, energi, kunskap, vilja och offervilja (pengar) finns i otrolig mängd hos dessa kvinnor!! Var är du t.ex. Annie Lööf som värnar SÅ om småföretagare? ???
    FRAM FÖR KONDOMER OCH NYA YRKET TIGGARE! Jag kräks…..

  3. Jätte bra, så vet man. Då behöver vi inte längre ha dåligt samvete för att vi inte tycker att det är rätt att vi som privatpersoner har ansvar för tiggare. Vi åker ned bilfärjan från Lilla Varholmen varje vardag. En kvinna går systematisk från bil till bil varje dag medan vi väntar på färjan Nu kan vi skriva små lappar till henne vart det står : vi har redan betalt!! Den lappen kan hon gå till försäkringskassan med. Får väl lägga till att hun har bra kläder, ser glad ut, och är inte undernärt på nått sätt.

  4. En annan observation: man har ju aldrig fått säga att zigenare har någon väsensskild livsstil, eller att de lever utanför samhällets lagar och regler. Berättar man på något PK-kontrollerat forum om att de gifter bort sina döttrar vid första mens, även om denna inträffar så tidigt som vid tio års ålder, så blir man kallad rasist, får höra att man ljuger och blir avstängd från forumet.

    Men nu, i samband med detta projekt, har även de vanliga tidningarna skrivit om hur behjärtansvärt projektet är, eftersom det är vanligt att zigenarflickor gifts bort tidigt och blir gravida. Att de stöter på tioåringar som inte förstår varför de är gravida. NU får man plötsligt berätta om barnäktenskapen, bara för att det handlar om ett projekt som svenska
    skattepengar ska gå till? Det är jättekonstigt!

  5. Sjukare än så här, kan man nog inte bli som politiker!
    De som tror att dylika beslut tillhör normalt mänskligt beteende, bör uppsöka en skicklig psykoanalytiker omgående!
    DET MÅSTE BLI ETT SLUT PÅ DÅRSKAPEN I SVERIGE!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.